Aanpassing corona-maatregelen Murcia regio met latere avondklok vanaf 14 april

Aanpassing corona-maatregelen Murcia regio met latere avondklok vanaf 14 april
Beeld: 123rf (aangepast)

Aanpassing corona-maatregelen Murcia regio met latere avondklok vanaf 14 april

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De regionale overheid van de autonome regio Murcia heeft maandag de regionale corona-maatregelen iets aangepast. Het meest opvallende is dat de avondklok met één uur verkort wordt en dat deze vanaf woensdag in plaats van 22 om 23 uur ingaat en duurt tot 6 uur ‘s morgens. 

Verder is het vanaf woensdag 14 april 00 uur toegestaan om met max. 6 in plaats van max. 4 personen in het exterieur bijeen te komen zoals op een terras maar blijft de groepsgrootte max. 4 personen in het interieur. 

Het verbod op thuis samen komen met niet-samenwonenden wordt daarnaast ook opgeven. Thuis mogen nu max. 4 personen samenkomen.

De autonome regio blijft op slot met een regionale lockdown wat betekent dat niemand de Murcia regio in of uit mag reizen tenzij er sprake is van een van de uitzonderingen.

Wat betreft de horeca mag deze open met een capaciteit van 30% in het interieur en 100% in het exterieur (terrassen). Het blijft verboden aan de bar iets te nuttigen. Max. aantal personen aan een tafel is 6 personen in het exterieur en max. 4 personen in het interieur.

Het gebruik van een mondkapje is net zoals in praktisch overal in Spanje ook in de horeca verplicht op het moment dat men niets nuttigt. Het mondkapje is ook altijd verplicht op straat, in de openbare ruimte zoals binnen als buiten, ook als de 1,5 meter gehandhaafd kan worden.

Het mondkapje moet ook in een privé voertuig gebruikt worden als er passagiers zijn die niet bij de groep samenwonenden horen. IN het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje altijd verplicht.

Winkels, winkelcentra, bioscopen en theaters mogen open met een capaciteit van max. 75%.

LET OP: Bovenstaande nieuwe corona-maatrgelen gelden voor de gemeenten die zich in Fase 1: Alerta Baja bevinden (GROENE KLEUR): Cartagena, Alcantarilla, Murcia, Lorca, Totana, Mula, Bullas, Jumilla, Alhama de Murcia, Librilla, Beniel, Ceutí, Moratalla, Molina de Segura, Yecla, Cehegín, Abarán, Las Torres de Cotillas, Fortuna, Caravaca de la Cruz, Santomera

De gemeenten: Torre Pacheco, Cieza, Calasparra, Los Alcázares, San Javier, San Pedro del Pinatar, Abanilla, Lorquí, La Unión en Alguazas bevinen zich in Fase 1: Alerta baja/Alta (BLAUWE KLEUR)

De gemeente: Puerto Lumbreras bevindt zich in Fase 1: Alerta Extremo (RODE KLEUR)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.