Search
menu
Search

Hoogste temperatuur van Spanje op woensdag: bijna 34 graden in Murcia

Hoogste temperatuur van Spanje op woensdag: bijna 34 graden in Murcia
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur van Spanje op woensdag: bijna 34 graden in Murcia

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

We hebben al regelmatig geschreven dat het op dit moment, en eigenlijk al weken, erg droog is in Spanje, en zeker langs de Middellandse Zeekust waar naast weinig neerslag nu ook de temperaturen opnieuw flink zijn gestegen. April doet wat ie wil en dat is te merken want op woensdag werd in Murcia de hoogste temperatuur van heel Spanje geregistreerd met bijna 34 graden … en de zomer moet nog beginnen!

Volgens de dagelijkse officiële cijfers van de Spaanse Weerdienst AEMET die HIER te vinden zijn, werd op woensdag 12 april (2023) een temperatuur van 33,6 graden geregistreerd in Murcia. Dat is de hoogste temperatuur van heel Spanje, gevolgd door 33 graden in Molina de Segura, 32,7 graden in Archena en Mula en 32,6 graden in Lorca, alle drie ook in de autonome regio Murcia.

Alicante en Valencia

Ook in de provincie Alicante werd het erg warm met 32,6 graden in Novelda, 32,5 graden in Abanilla, 32,2 graden in Elche, 31,8 graden in Orihuela, 29,6 graden in Pinoso, 28,9 graden in Jávea en 26,2 graden in Benidorm. Bij het vliegveld van Valencia werd een temperatuur van 31,6 graden geregistreerd terwijl het 31,8 graden werd in Xátiva.

Catalonië

De hoogste temperatuur in Catalonië was volgens de AEMET 30,5 graden in Estación de Tortosa, in het zuiden van de provincie Tarragona waar het in de hoofdstad ook 28,9 graden werd terwijl het kwik steeg naar 28,3 graden bij het regionale vliegveld van de Costa Dorada, Reus Aeropuerto. In het noorden van Catalonië was het veel koeler met 19,9 graden maximaal in Barcelona en 25,2 graden bij het regionale vliegveld van Girona-Costa Brava.

Andalusië

Uiteraard was het ook weer erg warm in Andalusië, waar de hoogste temperatuur op woensdag werd geregistreerd in Huercal-Overa (Almería) met 30,7 graden. In Vélez-Málaga werd het 29,7 graden terwijl het centrum van Málaga 29,6 graden en het vliegveld van de Costa del Sol 29,4 graden registreerden.

Balearen

Ook op de Balearen eilanden werd het ook erg warm zoals 30,3 graden in Port de Pollença op Mallorca en 29,1 graden in Sant Joan de Labritja en 28,4 graden in Pollença op Mallorca. Op Ibiza was de hoogste temperatuur 23,8 graden terwijl het kwik niet verder steeg dan 22,8 graden op Menorca.

Canarische Eilanden

Natuurlijk was het ook lekker weer op de Canarische Eilanden waar de hoogste temperatuur 32,7 graden werd op Gran Canaria in La Aldea de San Nicolas en 31,7 graden in Vallehermoso op La Gomera (Santa Cruz de Tenerife) gevolgd door 31,3 graden in Maspalomas op Gran Canaria. Op Fuerteventura werd het 31,1 graden in Pájara en op Lanzarote steeg het kwik naar 29,9 graden bij het vliegveld van het eiland.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?