skip to Main Content

Duizenden Barça fans vieren derde opeenvolgende landstitel bij Canaletas op de Ramblas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Na het 1-1 gelijkspel in de competitiewedstrijd tussen Levante en FC Barcelona van afgelopen woensdagavond, mag de Catalaanse topclub zichzelf kampioen noemen van het voetbalseizoen 2010/2011. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan kan de nummer twee Real Madrid het puntenverschil niet meer wegwerken en dus zijn de jongens van trainer Pep Guardiola voor het derde opeenvolgende jaar de landskampioen. Dit heugelijke feit wordt in Barcelona altijd gevierd bij de Canaletas fontein aan het begin van de Ramblas.

Ook dit keer kwamen er duizenden fans naar de traditionele plaats toe om niet alleen de zege van hun elftal te vieren maar vooral ook te zingen tegen Real Madrid en hun trainer José Mourinho. Deze laatste met name wordt door de Cules gezien als een vijand, zeker na alle negatieve verhalen en constante aanvallen aan het adres van zijn oud werkgever FC Barcelona.

Zoals gebruikelijk bij dit soort vieringen was er niet alleen vreugde bij de voetbalfans maar ook schade aan straatmeubilair en zelfs weer arrestaties.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend