skip to Main Content

Spaanse tweeling na 51 jaar herenigd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Vijftig jaar na hun geboorte zijn Vicky Marcos Fuentes en haar tweelingzus María José herenigd. María José werd direct na haar geboorte in León in 1959 gestolen en door de arts en nonnen van de kliniek waar hun moeder was bevallen, werd beweerd dat een van de meisjes was gestorven.

María José ging naar een echtpaar in Valencia, waar ze haar hele leven heeft gewoond. Nu rest de vrouwen slechts nog het wachten op de resultaten van de DNA-test die moet bewijzen dat ze werkelijk zusters zijn. Zelf twijfelen ze er niet over omdat ze sprekend op elkaar lijken.

Vicky Marcos las 2 maanden geleden in El País een reportage over 3 vrouwen die op zoek waren naar hun tweelingbroers en zusters, ervan overtuigd dat deze niet bij de geboorte waren gestorven, maar zijn gestolen en ter adoptie werden aangeboden.

Haar familie heeft nooit getwijfeld over de dood van het tweede meisje. Bij Vicky rezen de twijfels na het lezen van het artikel, omdat haar ouders nooit het stoffelijk overschot van de tweede baby hebben gezien of het begraven hebben zien worden.

Vicky verscheen met hulp van de organisatie Anadir (nationale vereniging voor illegale adopties) in een artikel in de krant El Mundo. Haar foto werd gezien door María José’s echtgenoot.

Op zoek

María José op haar beurt was al 30 jaar op zoek naar haar echte familie, nadat haar was verteld dat ze was geadopteerd. Afgelopen weekend was hun hereniging na 51 jaar dan eindelijk een feit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend