skip to Main Content

Spanje ‘beste voorbeeld’ volgens IMF

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft donderdag aangegeven dat Spanje het beste voorbeeld is van een land dat in de goede richting gaat dankzij zware economische hervormingen.

Daarnaast is het IMF van mening dat de Spaanse bankensector op dit moment ‘solide’ te noemen is. Dit zei Antonio Borges, directeur Europa van het IMF, donderdag tijdens een persconferentie in Frankfurt.

De acties die Spanje heeft genomen om de financiële situatie bij de banken te stabiliseren hebben volgens Borges de mogelijkheden opnieuw geopend voor het land om de internationale financiële markten te betreden. De markten reageren positief op Spanje’s maatregelen.

Borges voegde toe dat ‘Spanje op een duurzaam groeimodel afstevent dat niet enkel is gebaseerd op de constructiesector, maar ook op export en handel, een cruciaal gegeven gezien de toekomst van de arbeidsmarkt op lange termijn.

Jongerenwerkloosheid

Wel waarschuwt IMF’s directeur voor de ‘verloren generatie’, bestaande uit bijna de helft van alle jongeren die werkloos zijn en veelal ook nog nooit gewerkt hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend