skip to Main Content
Gaat de Grand Prix van Spanje in Barcelona dit jaar opnieuw succesvol zijn voor Max Verstappen

Gaat de Grand Prix van Spanje in Barcelona dit jaar opnieuw succesvol zijn voor Max Verstappen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

FORMULE1 – Dit weekend is het dan zover, een moment waar veel Nederlandse Formule 1 fans op hebben gewacht. Max Verstappen zal terugkeren naar het circuit nabij Barcelona waar hij en heel Nederland in 2016 het mooiste moment uit de Nederlandse autosport geschiedenis hebben mogen beleven. Het was op het circuit Barcelona-Catalunya waar Verstappen voor het eerst in zijn carrière als (verrassende) grote winnaar op het podium stond.

Het was niet alleen de eerste Grand Prix overwinning voor de Limburgse Formule 1 coureur maar ook het moment waarbij er voor het eerst een Nederlander wist te winnen en dat ook nog eens deed als jongste Grand Prix winnaar aller tijden met zijn 18 jaar. Toen Verstappen vorig jaar 15 mei met zijn Red Bull auto als eerste over de finishlijn reed werd er geschiedenis geschreven. Eigenlijk vanwege zijn jonge leeftijd van slechts 18 jaar al zeer onverwacht maar ook omdat hij bijna helemaal niet had meegedaan.

De Grand Prix van Spanje in 2016 was voor Max Verstappen de eerste wedstrijd die hij reed in dienst van Red Bull. Het was namelijk slechts een week daarvoor dat Verstappen de plaats innam van de ervaren Russische coureur Daniil Kvyat. Het was voor Red Bull een hele gok maar wel een die uiteindelijk goed uitpakte. Er was over deze beslissing veel commotie in de Formule 1 wereld maar Verstappen liet aan iedereen zien dat hij klaar was voor de strijd tegen de grote rijders en dat men in de toekomst rekening met hem moet gaan houden.

Dankzij de winst op Spaanse bodem werd Max Verstappen plotsklaps wereldberoemd en ontstond er in Nederland een soort van Formule 1 gekte. Gedurende de rest van het seizoen wist Verstappen niet meer het succes van Spanje te halen maar toch waren er nog verscheidene momenten waarop Verstappen zijn grote talent liet zien op het asfalt.

De vraag is dit jaar natuurlijk, gaat Max Verstappen het opnieuw doen of blijft het bij een droom. Als het alleen aan zijn auto ligt dan is de kans klein want volgens kenners en de coureur zelf is de Mercedes iets minder snel dan de concurrentie. Zelf zegt Verstappen dat de overwinning van vorig jaar in het verleden ligt en geen invloed zal hebben op de race dit jaar. Of hij een kans heeft dit weekend in Barcelona … we zullen het zondag vanaf 14.00 uur zien 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Citaat: “Als het alleen aan zijn auto ligt dan is de kans klein want volgens kenners en de coureur zelf is de Mercedes iets minder snel dan de concurrentie.”= Foutje !!
    Eerlijkheidshalve ontbreekt hier het feit dat beide gedoodverfde winnaars (Mercedes) er in de eerste bocht al uitvlogen waardoor onze Max netjes zijn rondjes kon rijden.
    Overigens hulde voor de prestaties van Max en jammer dat Redbull nog geen antwoord heeft op het geweld van Ferrari en Mercedes.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken