skip to Main Content
Torrevieja krijgt in juni twee voorlopige hondenstranden
123RF

Torrevieja krijgt in juni twee voorlopige hondenstranden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Torrevieja krijgt twee hondenstranden

123RF

ALICANTE – De gemeente Torrevieja heeft toestemming gegeven voor de aanleg en opening van twee hondenstranden. Deze moeten half juni opengaan en moeten als het goed is komen bij de Cala del Moro en de Punta Margalla. Het gaat daarbij om voorlopige hondenstranden want na de gemeenteverkiezingen in 2019 moeten er nieuwe definitieve stranden voor de viervoeters en baasjes komen in Torrevieja.

De gemeente is ervan overtuigd dat de inwoners van de kustplaats moeten kiezen via een “consulta” of raadgevende vraagstelling waar de definitieve stranden voor de honden moeten komen in de toekomst. Op dit moment zijn de lokale politici het met elkaar eens dat er hondenstranden moeten komen maar is er onenigheid over de locaties daarvan.

Om dat proces niet langer te maken en om de eigenaren van honden en uiteraard de honden zelf deze zomer toch te kunnen laten genieten van de zee, heeft men twee voorlopige locaties aangewezen.

Na februari 2019 als er gemeenteverkiezingen gehouden zijn, moeten dan de locaties voor de definitieve hondenstranden bekend worden gemaakt. Voor deze zomer zal het vanaf half juni mogelijk zijn om met de hond naar een speciaal daarvoor stuk strand te gaan.

Het gaat om de Punta Margalla, een deel van de kust met veel stenen en rotsen gelegen tussen de Curva del Palangre en het Las Columnas monument, ten noorden van het centrum van Torrevieja.

Het tweede hondenstrand moet deze zomer komen bij de Cala del Moro in het extreem zuiden van de Cabo Cervera, dichtbij een residentiële zone waar het strand bestaat uit zand en een ondiepe zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Hopelijk word de Playa del Acequion geen hondenstrand,het is al het vuilste strand van de Costa Blanca door het vele onkruid en de vele uitwerpselen van honden,iedere dag lopen er meer da 30 honden rond op het strand en de meeste eigenaars rapen die kaka van die honde niet op.Er staan nochtans borden met “no perros” maar niemend kijkt er naar ofwel worden ze vernield door de honde eigenaars,Politie zien we nooit en als ik er de politie over aanspreek,zeggen ze je moet ons bellen en dan komen we af om een boete te geven.Het strand kuisen gebeurd ook niet veel,soms 3 dagen na elkaar kuisen en dan 2 weken niets.Ik vind dat ze een hondenstrand moeten maken niet waar het vol staat met appartementen en restaurants.Hopelijk is er met de verkiezingen een nieuw stadsbestuur,die wat doen aan al die kaka van honden,ook in stad moet je opletten om in geen hondendrollen te trappen.UNA VERGUENZA!!!!

  1. Ik vind de zogenaamde campers erger die hun camper op het strand droppen, sommigen schijten letterlijk op het strand en de rotzooi is niet te overzien als men weer vertrokken is, dat is veel erger als die hondendrol. Nu hier in de buurt hebben de campers schijnbaar gehoord dat ze op een hondenstrand minder gestoord worden dus staat het nu daar vol en is het een enorme puinhoop, opruimen hebben ze niet van gehoord en de stank naderhand mogen wij opsnuiven als we de hond willen laten pootjebaden. Vrijwel al die camper bezitters die wij wekelijks tegenkomen en dat zijn er enorm veel zijn echte varkens en hebben helemaal geen manieren, zo die frustratie is er weer uit.

 2. eindelijk doet Torrevieja iets voor de honden en hun baasje .De mooie Boulevaar langs Playa del Cura wordt verpest door die Top Manta verkoop .Doe daar aub ook eens iets aan

 3. Prachtig idee voor de hond eigenaar, MAAR opletten geblazen.
  Als de zandvliegen komen, vooral wanneer het warmer wordt, komen de zandvliegen.
  Deze kunnen in grote getallen voorkomen aan het strand en deze zandvliegen hebben
  een eencellig parasiet (protozo) Leishmania Donovani.
  De zandvlieg is een klein mugje van ongeveer 3 mm groot, houdt zich overdag verscholen en rond zonsondergang komen zij te voorschijn.
  Leishmania is een ziekte die door zandvliegjes wordt overgebracht en (nog) alleen maar rondom de Middellandse Zee en zuidelijker voorkomt.
  Als de hond wordt gebeten komt de parasiet in het bloed terecht en de symptomen zijn moeilijk te herkennen.

  Sommige honden krijgen de ziekte heel kort na de infectie, bij anderen is het hun hele leven aanwezig, zonder ooit klachten te hebben. De parasiet kan zich inkapselen in milt lever, maar ook in beenmerg en/of lymfeklieren. Op zo’n moment is de ziekte dan ook niet aan te tonen door een test. Maanden tot jaren later kan de ziekte “wakker ” worden en gaat de hond pas symptomen vertonen. Of en wanneer de ziekte actief wordt hangt af van de individuele afweer van de hond. Alle honden in het Middellandse Zeegebied worden vroeg in hun leven door de zandvlieg gestoken en zullen afweerstoffen bij zich dragen. De ziekte kan dan na enkele weken tot jaren (zeven jaar of langer) tot uiting komen. Het treft dan vooral honden met een zeer laag immuunsysteem.
  Ook al is de hond getest en negatief bevonden is, wil dat niet zeggen dat de hond niet jaren later – tot 7 jaar – alsnog de ziekte kan krijgen.

  Het is een ziekte waar een hond meestal niet meer vanaf komt maar goed te behandelen is met o.a. Allopurinol tabletten en dient heel hun leven gegeven te worden. Preventie is gebaseerd op voorkomen van steken door zandvliegjes en dat kan bijv. met behulp van de Scalibor tekenband die 95% bescherming bied.

  Tekst gedeeltelijk overgenomen van dierendokters.com
  https://www.dierendokters.com/honden/leishmania-leishmaniose

  Wij hebben twee honden en komen nooit met onze honden aan het strand, ook niet in de winter. Een kennis had twee honden en deze zijn allebei overleden aan deze ziekte in een periode van enkele weken tot enkele maanden na een wandeling aan het strand.
  Gouden RAAD, ga nooit aan het strand wandelen met een hond en laat hem steeds een tekenband dragen.

  1. Je hond hoeft helemaal niet dood te gaan aan Leishmania, wij hebben 4 honden 3 ervan hebben Leishmania, we laten elk jaar een bloed proef doen bij alle honden is het level te hoog krijgen ze 3 maanden medicijnen die de parasiet in slaap laat vallen en dan weer een bloedproef, daarna is het level vaak laag genoeg om een jaar later deze bloedproef te herhalen. Soms komt het dan terug maar het kan ook jaren wegblijven. Maar zolang je die bloed proeven ieder jaar maar blijft doen heeft je hond 99% overlevings kansen en ga je ook geen symptomen zien want Leishmania is een zeer trage ziekte. Zo hebben wij een odenco die we vanaf begin al met Leishmania hebben geadopteerd dat is inmiddels al ruim 11 jaar geleden. We hebben haar in de 11 jaar tijd maar 3 keer 3 maanden hoeven te behandelen. Ze is nu al 16 jaar oud. Dan hebben we ook nog een Galgo van 14 jaar oud die 2 keer 3 maanden behandeld is en ook die heeft een level laag genoeg en kan gewoon einde dit jaar voor de volgende bloedproef. Leishmania is bijna niet tegen te houden in de zomer zelfs als je met ze wandelt kunnen ze gebeten worden door de zandvlieg, de kust is naar mijn mening niet erger dan landinwaarts. Dus goede tip voor iedereen laat elk einde van het jaar je honds bloed testen voor Leishmania zodat het behandeld kan worden doe je dit niet heb je kans dat de ziekte doorslaat en je hond niet meer te redden is.

   Verder mankeert er aan ieder hondenstrand wel wat wat deze dan onaantrekkelijk maakt, te veel stenen, te dicht op de openbare weg en gaat zo maar door en daardoor laten mensen nog steeds hun honden los op een normaal stuk strand, logish toch! Geef een hond een stukje strand wat gelijk is aan de menss en er is niets aan de hand. Ik kan op de hondenstranden hier in de buurt niet eens lopen van de stenenrotzooi die er ligt, laat staan dat je hond kan ravotten in het zand want dat is er niet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken