De Spaanse voetbalcompetitie keert wellicht 20 juni terug

De Spaanse voetbalcompetitie keert wellicht 20 juni terug
Beeld: 123rf

De Spaanse voetbalcompetitie keert wellicht 20 juni terug

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Er zijn geruchten maar nog geen offciele bevestigingen dat de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga Santander weer van start gaat op 20 juni. Dat heeft althans de Mexicaanse trainer Javier Aguirre van Leganés verteld in een interview. Er is echter nog geen officiële bevestiging of bekendmaking over of, hoe en wanneer de Spaanse voetbalcompetitie weer hervat wordt.

In Spanje zal men niet kiezen voor het annuleren van de voetbalcompetitie zoals in andere landen wel al beslist is. In Spanje wil men het liefst de competitie afmaken en de kans is ook groot dat dit gaat gebeuren maar wel heel anders dan wat men normaal gewend is.

Eigenlijk zou de La Liga 23/24 mei in speelronde 38 moeten eindigen maar er wordt al meer dan 3 maanden niet meer gespeeld vanwege de corona-crisis. Sinds 4 mei is het weer toegestaan dat de profvoetballers trainen maar dan wel individueel en dus niet in groepsverband. Sinds 11 mei zijn er weer meer versoepelingen en worden alle spelers getest op het coronavirus.

Diverse grote clubs waaronder Real Madrid en FC Barcelona hebben deze week de trainingen hervat waarbij de spelers dus eerste getest worden op het coronavirus. Daarbij zijn ze gestuit op vijf spelers die besmet zijn, drie van hen spelen in de Primera División. Niemand weet over wie het gaat want vanwege privacy-overwegingen is niet bekendgemaakt welke spelers dat zijn.

Er zouden plannen zijn om in vijf weken tijd tussen 20 juni en ongeveer 26 juli in totaal 110 wedstrijden te spelen met 11 wedstrijden per team. Sinds 8 maart wordt er niet meer gespeeld in het Spaanse voetbal. Er moeten wedstrijden komen op zaterdag en zondag en doordeweeks op woensdag en donderdag. 

De teams worden uitgebreid van 18 naar 23 spelers en in de voetbalstadions mogen niet meer dan 230 personen aanwezig zijn. De kans is dus zeer groot dat de wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld gaat worden. Er zijn ook geruchten dat deze wedstrijden niet in de eigen stadions gespeeld gaan worden om te voorkomen dat de supporters massaal rond de stadions bijeenkomen. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.