Ikea Spanje gaat weer open … maar alleen de Swedish Food Market

Ikea Spanje gaat weer open … maar alleen de Swedish Food Market
Beeld: 123rf

Ikea Spanje gaat weer open … maar alleen de Swedish Food Market

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ikea Spanje heeft aangekondigd dat ze vanaf dinsdag 12 mei of op woensdag 13 mei de winkels weer openen. Voordat je nu een gat in de lucht springt en hoopt dat je naar de Ikea kunt gaan om je favoriete meubels en hebbedingetjes te kopen moeten we je teleurstellen want Ikea opent alleen de zogenaamde Swedish Food Market ofwel de afdeling ‘alimentos y bebidas suecos’.

Woon je dicht in de buurt van een Ikea of bevindt deze zich in jouw Fase 1 provincie waar je sinds maandag 11 mei vrij mag rondrijden, dan heb je geluk en kun je naar de Ikea rijden om de Zweedse gehaktballetjes, hotdogs, zalmfilet, kabeljauwballetjes, gerookte zalm, Knäckebröd, roggeknäckebröd, kaneelbroodjes, amandelchoctaart, haverbiscuits etc te halen. In het Spaans hebben deze producten uiteraard andere namen al zijn de Zweedse namen hetzelfde. 

Ikea opent 14 van de 17 winkels die verspreid door Spanje liggen maar dus alleen voor de etenswaren en drinken die te vinden zijn in de winkel die meestal achter de kassa’s te vinden is. De Swedish Food Market is geopend van 12 tot 19 uur van maandag tot en met vrijdag al kan dat in de verschillende vestigingen variëren.

Op dinsdag 12 mei gaan de volgende Ikea ‘alimentos y bebidas suecos’ vestigingen open: 

 • A Coruña (Galicië)
 • Asturias (Asturië)
 • Barakaldo (Baskenland)
 • Zaragoza (Aragón)
 • Valladolid (Castilië en León)
 • Jerez de la Frontera (Andalusië)
 • Badalona (Catalonië)
 • Gran Via L’Hospitalet (Catalonië)
 • Sabadell (Catalonië)
 • Alcorcón (Madrid)
 • Ensanche de Vallecas (Madrid)
 • San Sebastián de los Reyes (madrid)
 • Goya (in het centrum van Madrid)

Op woensdag 13 mei zal de winkel bij Málaga open gaan.

De winkels in Sevilla, Murcia en Valencia blijven vooralsnog voor het publiek gesloten maar het is wel mogelijk in deze vestigingen telefonisch artikelen in de etenswaren winkel te bestellen die dan opgehaald kunnen worden. Over de vestiging in Pamplona en de winkels op de eilanden is niets gezegd.

Bekijk HIER de Ikea website met alle winkels.

Klanten die gaan shoppen in de Swedish Food Market moeten zich houden aan enkele voorschriften zoals dat er niet teveel mensen tegelijk binnen mogen zijn, dat men de social distance dient te handhaven, dat men de handen moet desinfecteren en niet alle producten moet vastpakken en terugleggen. Het dragen van een mondkapje is vooralsnog niet verplicht. 

Ook het personeel wordt extra beveiligd met mondkapjes, brillen, handschoenen en plexiglas schermen. Het is daarnaast alleen mogelijk met een pinpas of creditcard te betalen en niet met contant geld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.