Mobiel internet in Spanje – zo werkt het

Mobiel internet in Spanje – zo werkt het

Mobiel internet in Spanje – zo werkt het

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Wanneer je (tijdelijk) in Spanje verblijft is het natuurlijk wel zo fijn dat je gebruik kunt maken van het mobiele internet op je telefoon. In dit blogartikel gaan we je precies vertellen hoe dit werkt, zodat jij je nergens zorgen meer over hoeft te maken. Lees dan ook zeker even verder.

Op vakantie naar Spanje

Ga je op vakantie naar Spanje? Dan zal je gewoon gebruik kunnen maken van het abonnement dat je hebt afgesloten in Nederland. Tegenwoordig hoef je namelijk geen roamingkosten meer te betalen wanneer je in het buitenland bent. Vanaf 1 juli 2022 is het ook de bedoeling dat bellen, sms’en en internetten net zo snel gaat als in je thuisland. Ideaal toch?

Emigreren naar Spanje

Wanneer je gaat emigreren naar Spanje is het verstandig om Spaans abonnement te nemen. Net zoals in Nederland zijn er verschillende aanbieders in Spanje die je vast wel zal herkennen. Denk bijvoorbeeld aan Vodafone of Orange. Traditionele Spaanse aanbieders zijn bijvoorbeeld Movistar of Mas. Voor het afsluiten van een Spaans abonnement zal je echter wel moeten beschikken over een NIE-nummer en zorg er dan ook zeker voor dat je deze ruim op tijd aanvraagt.

De kosten

De kosten van een Spaans abonnement zijn afhankelijk van de opties die je kiest. Vaak is een combinatiepakket van zowel vaste als mobiele telefonie goedkoper. Let ook goed of je niet vastzit aan minimale kosten, aangezien hier regelmatig sprake van is bij Spaanse partijen. Ook bieden verschillende aanbieders speciale pakketten aan waarmee je bijvoorbeeld twee uur per maand gratis naar het buitenland kunt bellen. Bekijk dus zeker alle mogelijkheden goed, voordat je daadwerkelijk een beslissing neemt. Er zijn online meerdere (Nederlandse) websites beschikbaar waar je de prijzen van de abonnementen met elkaar kunt vergelijken.

Een defecte telefoon in Spanje?

Mocht je telefoon in Spanje beschadigd raken heb je ook hier gelukkig meer dan genoeg winkels waar je een telefoon reparatie kunt laten uitvoeren. Ook is het hier vaak mogelijk om extra telefoon onderdelen te kopen, zodat je bijvoorbeeld een defecte batterij in de toekomst zelf kunt vervangen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd kunt rekenen op je telefoon in de tijden dat je deze nodig hebt. Wat hiernaast ook handig is, is het aanschaffen van een extra oplader. Helaas gaan deze artikelen regelmatig stuk, waardoor het zeker geen overbodige luxe is om er één extra aan te schaffen.

Ga naar de inhoud