skip to Main Content
Don Quixote schrijver Cervantes krijgt na 400 jaar officiële begrafenis

Don Quixote schrijver Cervantes krijgt na 400 jaar officiële begrafenis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cervantes2MADRID – Miguel Cervantes heeft deze donderdag na 400 jaar zijn officiële begrafenis gekregen in het Trinitarias klooster in hartje centrum Madrid. Alhoewel Cervantes op 23 april 1616 overleed werden zijn resten pas kort geleden ontdekt door een team van archeologen. Nu was het dan 399 jaar verder tijd voor een begrafenis in stijl met leger en al.

Miguel Cervantes is samen met de botresten van 15 andere personen die niet geïdentificeerd konden worden begraven in een nis in de kerk van het klooster. Het was een sobere ceremonie in de aanwezigheid van de nonnen, de legertop en 9 andere getuigen waaronder de vertrekkende burgemeester Ana Botella die zo, toevallig of niet, haar laatste acte de préséance als burgemeester heeft gegeven.

Op de inscriptie bij het graf van Cervantes is te lezen “Hier rust Miguel de Cevantes Saavedra 1547-1616” met daaronder een kort citaat uit zijn laatste roman. Het klooster, en dus ook het graf van Cervantes, kan alleen op afspraak bezocht worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken