skip to Main Content
25-jarige onder invloed van drugs rijdende Nederlander rijdt fietser dood in Oliva (Valencia) en vlucht *UPDATE*

25-jarige onder invloed van drugs rijdende Nederlander rijdt fietser dood in Oliva (Valencia) en vlucht *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Op dezelfde weg tussen Oliva en Denía waar begin mei een onder invloed van drugs en alcohol rijdende Spaanse vrouw drie fietsers doodreed, heeft afgelopen zondag opnieuw een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Dit keer was het een 25-jarige Nederlander die gedrogeerd reed en daarnaast na de dodelijke aanrijding van de fietser wegvluchtte. De jongeman kon echter door de politie worden aangehouden.

Volgens de Spaanse media is de automobilist een 25-jarige in Ondara (Alicante) wonende Nederlander die blijkbaar onder invloed van drugs op de weg reed. De jongeman reed in zijn BMW op de N-332 waar hij rond 8.10 uur zondagmorgen ter hoogte van kilometer 210 de 30-jarige fietser aanreed. De fietser was een zoon van een lokale politieagent uit Senija (Alicante).

UPDATE: De Nederlandse automobilist is zonder borgtocht door de rechter naar de gevangenis gestuurd vanwege het onder invloed rijden van drugs, het aanrijden met dood tot gevolg van een mede weg gebruiker (in dit geval een fietser) en het niet stoppen om eerste hulp te verlenen na de aanrijding. Dat zijn in Spanje zware vergrijpen waarvoor de Nederlander voor lange tijd de cel in kan gaan.

Na de aanrijding vluchtte de Nederlander met hoge snelheid maar kon hij later door de politie worden aangehouden en gearresteerd. Hij zal snel in Gandía voor de rechter moeten komen en het ziet er niet goed uit voor hem. Het onder invloed van drugs achter het stuur zitten, een fietser doodrijden en dan ook nog wegvluchten wordt niet licht beoordeeld in Spanje.

Het dodelijke ongeval deed zich op dezelfde weg voor waar op 7 mei een onder invloed van drugs en alcohol rijdende jonge vrouw in eerste instantie twee fietsers doodreed. Een derde fietser overleed later in het ziekenhuis. Deze vrouw zit al in de gevangenis nadat ze veroordeeld werd. Daarnaast lijkt het erop dat op deze weg wel vaker ongevallen met fietsers voorkomen waarbij ook veel gewonden vallen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Fietspaden of geen fietspaden.
  Je moet thuis je roes uitslapen als je alcohol of drugs hebt gebruikt en niet met je kont in de auto gaan zitten.
  In Nederland niet en in Spanje niet. Schaam je. Denk aan die gezinnen die levenslang hebben door jouw stomme gedrag.
  Als je niet tegen dit soort drugs kunt blijf er dan met je poten vanaf. Onvolwassen gedrag

 2. Up to no good. To much drugs , alcohol. Whatever. ! Stupid , don,t use it. ! Insane users.! Dead end.! Wasted people everywhere.!

 3. Hoe vaak het niet voorkomt dat fietsers op de weg rijden terwijl er een fietspad is
  dat ligt daar voor de kat zijn viool Want gebruiken ho maar!!!
  Daar moest de politie eens op letten inplaats op een automobilist die 1 kilometer te hard rijd
  Maria

 4. Het is echt hoogste tijd, dat daar een fietspad aangelegd wordt en de wielrenners verplicht worden het fietspad te gebruiken en niet op de weg rijden. Bij het inhalen van fietsers mort je minstens 1 1/2 m afstand houden en deze drukke, smalle wegen zijn gewoon niet geschikt voor de konbinatie wielrenner/auto/vrachtauto. Ook een vietganger is geheel onbeschermd…. Spanjaarden verheerlijken de wielrensport, maar doen verrekt weinig om deze weggebruikers echt te beschermen….

  1. Marja, je weet dus dat er geen fietspaden zijn. Je weet ook dat die er niet een, twee, drie komen. Je weet ook dat je bij het inhalen voldoende afstand moet houden èn je bent er je van bewust dat deze drukke smalle weg niet geschikt is voor deze mix van gebruikers. HOU ER DAN OOK REKENING MEE
   en wentel je ongenoegen niet af op anderen. JIJ zit achter het stuur en JIJ moet er voor zorgen dat een ander ongestoord van diezelfde weg gebruik kan maken, ongeacht welk vervoermiddel die ander gebruikt.

 5. ja, naar mijn bescheiden mening is dit hetzelfde als iemand doodschieten, ook moord dus, maar de straffen liggen voor de man die al dit leed veroorzaakt heeft veel lager, als hij 5 jaar de cel ingaat zal dat, denk ik, al heel veel zijn maar sorry hoor voor mij mag het levenslang zijn.
  zoals hierboven al vermeld, regering doe er iets aan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Ik woon in Ondara! Sluit me aan bij datgene wat Harry heeft verwoordt!

 7. Jaarlijks op weg naar en van ons vakantieadres en ook tijdens die vakanties rijd ik ook over die weg. Ik weet ook donders goed dat er in Spanje nauwelijks fietspaden zijn en dat die fietsers veroordeeld zijn gebruik te maken van die wegen. Er is dan ook geen enkele reden te bedenken om vooral de aangegeven maximum snelheden te rijden. En wanneer de Spaanse regering niet haar gezond verstand heeft gebruikt om fietspaden aan te leggen dan moet de automobilist maar zijn gezond verstand gebruiken. Dat houdt dus in dat je rekening moet houden met je medeweggebruikers en te allen tijde je snelheid aanpassen aan de omstandigheden. Wil of kun je dat niet, blijf dan in huis en maak van je auto geen moordmachine.

 8. Ik reed afgelopen week regelmatig met mijn dochter langs deze wegen, en we verbaasden ons over de aantallen wielrenners die hier op wegen rijden waar je 80-100 mag. En nu hoor ik van 4 dodelijke ongelukken binnen een paar dagen! Hoeveel zijn dat wel niet in heel Spanje? Ik denk dat het hoog tijd wordt dat er aparte fietspaden worden aangelegd, een wielrenner is snel, maar het verschil in snelheid tussen een auto en wielrenner is onverantwoord groot, doe je hier niks aan dan is het wachten op het volgende drama.

  Kom op Spaanse overheid, stop met het gebruiken van wielrenners als proefkonijn door ze op snelwegen(want dat zijn het) te laten rijden en neem je verantwoordelijkheid! Er vallen al genoeg doden in het verkeer!

  Rob Koetsier, Alfaz del Pi

 9. De helaas overleden fietser staat volledig in zijn (Spaanse recht). Al hoop. Dragen meer van dat soortrotzooi horen niet thuis in het lichaam van degene die deelnemen aan het verkeer. Vastzetten dat soort tuig en nooit meer loslaten. Een overledene en het leven van meerdere nabestaanden naar de kloten ?

 10. Verscheurend nieuws. Levenslang rijverbod en dan oordeel ik nog op een milde manier .
  Die drugs en beschonken mensen toch !!!!!!!! Er zijn geen excuses voor.

 11. Dit stuk weg is levensgevaarlijk, je mag daar op een aantal stukken 120 km per uur rijden, er is daar ontzettend veel (vracht)verkeer en tippelaarsters die langs de weg staan en waar regelmtig auto’s stoppen. En dan op je fietsje daar rijden.

  1. het is niet de fout van de fietser !!! zo denigrerend hoeft zeker niet

 12. Verschrikkelijk, weer een dode en weer iemand die met drugs op en/of alcohol achter het stuur gaat zitten. Ik vind die fietsers op auto- provinciale wegen trouwens levens gevaarlijk. Een fietspad is niet veel meer dan een streepje op de weg. Ze zouden er een afscheiding tussen moeten maken.

 13. Lang straffen en nooit meer een rijbewijs geven…laat m zelf maar gaan fietsen als hij weer vrij is…

 14. Wanneer gaat die idioot eens voor moord achter de tralie”s dit is toch zo langzamerhand wel levenslang of nog niet ??

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken