skip to Main Content
Zwart jaar voor de fietsers in Spanje verwacht met nu al 25 doden op het Spaanse asfalt

Zwart jaar voor de fietsers in Spanje verwacht met nu al 25 doden op het Spaanse asfalt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal fietsers wat op de Spaanse wegen is overleden is nu al gestegen naar 25, inclusief de twee doden van het afgelopen weekend in Oliva (Valencia) en Cuenca. De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht dat het aantal doden dit jaar helaas veel hoger zal zijn dan de 33 van vorig jaar en meer zal gaan naar de 43 van het jaar 2015.

Alleen al het afgelopen weekend overleden er 5 fietsers op de Spaanse wegen. Op de N-332 weg tussen Oliva en Denía overleed zondag een 70-jarige fietser toen deze werd overreden door een gedrogeerde Nederlandse autorijder. Dit dodelijk ongeval gebeurde daags nadat op zaterdag een 56-jarige fietser overleed door nog onbekende oorzaak en een andere fietser in Navarra. Tevens overleed op zondag 11 juni een fietser toen deze samen met de groep wielrenners ten val kwam.

De gemeente Oliva in Valencia lijkt een zwart punt te zijn op de fietskaart van Spanje aangezien daar op 7 mei ook al een onder invloed van drugs en alcohol rijdende jonge vrouw drie fietsers doodreed, twee ter plaatse en een later in het ziekenhuis. Sindsdien lijkt het wel of er om de dag wel een overlijden plaatsvindt waarbij fietsers betrokken zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Als je het aantal fietsen vergelijkt in Spanje Met het aantal fietsen in Nederland
  is het bijna niets
  Maar er moet gezegt worden dat de fietsers rijden alsof ze onkwetsbaar zijn
  Ook als er een fietspad is rijden ze op de rijwegen het liefs met zijn vieren naast elkaar
  Maria

 2. Het aantal doden in Nederland ligt inderdaad hoger, maar als je dit afzet tegen de hoeveelheid fietsers, dan valt het mee. Hoewel iedere dode één teveel is. In Spanje is het droevig gesteld met fietspaden en goede verlichting. Ieder jaar worden de wegen vernieuwd, maar er wordt vrijwel nooit rekening met fietsers gehouden. Triest, maar waar.

 3. Er zijn inderdaad een paar verschrikkelijke ongelukken gebeurd, en 2017 zal afsluiten met meer dode fietsers dan 2016. Doet Spanje het slechter dan andere landen (we weten dat vergelijken lastig is)? Nee, integendeel. Dit zijn de cijfers van 2016
  Spanje : 40
  Nederland: 189
  Italie: 250

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken