skip to Main Content
Opnieuw voormalige PP politicus vanwege fraude en corruptie naar de cel in Valencia
Público

Opnieuw voormalige PP politicus vanwege fraude en corruptie naar de cel in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Gürtel-zaak in Valencia zorgt voor celstraffen

Público

VALENCIA – De Gürtel-fraudezaak heeft de kop gekost van de Spaanse regering en zorgde ervoor dat er diverse voormalige Partido Popular (PP) politici voor tientallen jaren naar de gevangenis werden gestuurd in Madrid. De Gürtel-zaak is echter nog lang niet voorbij en ook in de Comunidad Valencia moesten politici en kopstukken binnen het schandaal voor de rechter komen.

Het Nationale Hof (Audiencia Nacional) heeft de voormalige PP politicus en algemeen secretaris van de PP in Valencia én rechterhand van de voormalige regiopremier Camps, Ricardo Costa, voor vier jaar naar de gevangenis gestuurd vanwege zijn betrokkenheid bij de onregelmatige partijfinanciering bij de verkiezingen in 2007 en 2008.

Naast Costa werden ook de zakenmensen en kopstukken van de Gürtel-zaak Francisco Correa en Pablo Crespo voor vijf jaar naar de gevangenis gestuurd en kreeg Álvaro “el Bigotes” Pérez een celstraf van zes jaar en negen maanden opgelegd.

Deze laatste werd enkele weken geleden in Madrid nog vrijgesproken maar Correa (de naamgever van de Gürtel-zaak) en Crespo kregen in Madrid wel celstraffen opgelegd, respectievelijk 51 jaar en 11 maanden én 37 jaar en 6 maanden.

Bij de fraudezaak en de betaling van steekpenningen aan de Partido Popular waren ook negen zakenmensen betrokken maar die hoeven niet naar de gevangenisstraf en kwamen er allemaal met geldboetes vanaf.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik mag hopen dat het anti corruptie onderzoek nu ook de lagere overheden gaat aandoen. Daar zijn toch ook nog wel de nodige vissen te vangen. Grote bouwkundige projecten die terecht komen bij die locale bouwers die goede ‘contacten’ hebben met of binnen het gemeentehuis. Projecten die er komen zonder fatsoenlijke aanpassingen van bestemming plannen en zonder de benodigde vergunningen en onderzoeken. Het gebeurt allemaal op redelijke schaal door heel Spanje. En vaak is het weer de PP die daar de vingers in heeft zitten….

  2. Dat ze allemaal aan de beurt mogen komen. 1 ding valt me wel tegen ik zag gisteren dat de straffen veels te laag zijn allemaal. Na maximaal 5 jaar zitten lopen de meesten al weer vrij rond.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken