Search
menu
Search

Zwager Spaanse Koning waarschijnlijk voor 5 jaar en 10 maanden naar de gevangenis (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Zwager Spaanse Koning waarschijnlijk voor 5 jaar en 10 maanden naar de gevangenis (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Na meerdere jaren van proces voeringen en rechtszaken heeft de rechter eindelijk een uitspraak gedaan in de bekende noos-zaak waarin de zus en de zwager van Koning Felipe betrokken zijn. Het is nog niet helemaal zeker of Iñaki Urdangarin de cel in gaat maar de kans daarop is wel groot.

De zus (Cristina) van de Koning werd eerder vrijgesproken van alle aanklachten en kreeg alleen een geldboete maar haar echtgenoot, de voormalige hertog van Palma Iñaki Urdangarin, is nu veroordeeld tot 5 jaar en 10 maanden celstraf waarbij de kans groot is dat hij daadwerkelijk achter de tralies zal verdwijnen.

Weliswaar heeft de rechter de celstraf van Iñaki Urdangarin met vijf maanden verlaagd maar de schoonbroer van Koning Felipe VI heeft nog steeds vijf jaar en tien maanden gevangenisstraf gekregen van de rechtbank in Palma (Mallorca). De rechterlijke uitspraak ligt nu bij het Provinciaal Hof (Audiencia Provincial) van Palma die de uiteindelijk beslissing zal nemen over wel of geen celstraf voor Iñaki Urdangarin.

Naast de zwager van de Koning kregen ook zijn voormalige partner bij het Noos instituut Diego Torres en de voormalige regiopremier (PP) van de Balearen Jaume Matas celstraffen opgelegd van respectievelijk vijf jaar en acht maanden én drie jaar en acht maanden.

De drie hoofdrolspelers in het Noos-schandaal moeten woensdag om 9 uur en later om 14 uur voor het Provinciaal Hof verschijnen waarbij ze te horen krijgen wat de uiteindelijke straffen zullen zijn. Als ze naar de gevangenis gestuurd worden hebben de schuldig bevonden mannen 5 tot 15 dagen de tijd (afhankelijk wat de rechter beslist) om zich te melden bij de gevangenis.

UPDATE: De zwager van de Koning heeft van de rechter, net zoals zijn voormalige collega Diego Torres, vijf dagen de tijd gekregen om zich te melden bij een gevangenis naar keuze, net zoals de andere schuldig bevonden personen. De echtgenoot van de Infanta Cristina heeft nog de mogelijkheid om gratie te vragen wat niet noodzakelijk betekent dat hij niet de gevangenis in hoeft te gaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?