skip to Main Content
Zwager Spaanse Koning waarschijnlijk voor 5 jaar en 10 maanden naar de gevangenis (UPDATE)
El Confidencial

Zwager Spaanse Koning waarschijnlijk voor 5 jaar en 10 maanden naar de gevangenis (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Zwager Spaanse Koning waarschijnlijk naar gevangenis

El Confidencial

PALMA – Na meerdere jaren van proces voeringen en rechtszaken heeft de rechter eindelijk een uitspraak gedaan in de bekende noos-zaak waarin de zus en de zwager van Koning Felipe betrokken zijn. Het is nog niet helemaal zeker of Iñaki Urdangarin de cel in gaat maar de kans daarop is wel groot.

De zus (Cristina) van de Koning werd eerder vrijgesproken van alle aanklachten en kreeg alleen een geldboete maar haar echtgenoot, de voormalige hertog van Palma Iñaki Urdangarin, is nu veroordeeld tot 5 jaar en 10 maanden celstraf waarbij de kans groot is dat hij daadwerkelijk achter de tralies zal verdwijnen.

Weliswaar heeft de rechter de celstraf van Iñaki Urdangarin met vijf maanden verlaagd maar de schoonbroer van Koning Felipe VI heeft nog steeds vijf jaar en tien maanden gevangenisstraf gekregen van de rechtbank in Palma (Mallorca). De rechterlijke uitspraak ligt nu bij het Provinciaal Hof (Audiencia Provincial) van Palma die de uiteindelijk beslissing zal nemen over wel of geen celstraf voor Iñaki Urdangarin.

Naast de zwager van de Koning kregen ook zijn voormalige partner bij het Noos instituut Diego Torres en de voormalige regiopremier (PP) van de Balearen Jaume Matas celstraffen opgelegd van respectievelijk vijf jaar en acht maanden én drie jaar en acht maanden.

De drie hoofdrolspelers in het Noos-schandaal moeten woensdag om 9 uur en later om 14 uur voor het Provinciaal Hof verschijnen waarbij ze te horen krijgen wat de uiteindelijke straffen zullen zijn. Als ze naar de gevangenis gestuurd worden hebben de schuldig bevonden mannen 5 tot 15 dagen de tijd (afhankelijk wat de rechter beslist) om zich te melden bij de gevangenis.

UPDATE: De zwager van de Koning heeft van de rechter, net zoals zijn voormalige collega Diego Torres, vijf dagen de tijd gekregen om zich te melden bij een gevangenis naar keuze, net zoals de andere schuldig bevonden personen. De echtgenoot van de Infanta Cristina heeft nog de mogelijkheid om gratie te vragen wat niet noodzakelijk betekent dat hij niet de gevangenis in hoeft te gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken