skip to Main Content
Salarissen van het supermarktpersoneel in Spanje
123rf

Salarissen van het supermarktpersoneel in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vreemd genoeg worden de salarissen van de grote bazen en bedrijfsleiding bij bedrijven graag geheim gehouden maar wordt de informatie over het salaris dat het personeel verdient wel verspreid. Dat is ook het geval bij de bekendste supermarkten in Spanje waarbij met name Mercadona graag laat zien dat zij het personeel goed betalen.

Op deze pagina heeft men gekeken naar de salarissen van het winkelpersoneel in de Mercadona, Lidl, El Corte Inglés, Carrefour en Día supermarkten. Wij hebben op de website van Indeed gekeken en daar nog diverse andere supermarkten opgezocht zoals de Aldi, Spar, Eroski en Alcampo.

De salarissen die hieronder vermeld staan zijn bruto maandsalarissen waarbij veel werknemers vaak een contract hebben van 13 of 14 maanden (in plaats van 12). Het is moeilijk uit te rekenen wat iemand netto overhoudt in Spanje want dat is per persoon weer anders.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Salarissen per winkel/bedrijf in Spanje nader bekeken[/su_note]

Mercadona

De Mercadona is trots op het salaris van het personeel en dat laat de Spaanse supermarktketen ook graag zien op internet. Bruto verdient iemand bij de Mercadona 1.328 euro per maand, dat is het basissalaris waarbij personen die langer in de keten werken meer betaald krijgen.

Ook ontvangt het personeel van Mercadona een bonus wat een deel is van de winst die het bedrijf heeft gemaakt. Daarnaast is het belangrijk dat het personeel altijd een vast contract krijgt.

Carrefour

Het basissalaris bij de Carrefour supermarkten is 1.215 euro per maand maar dat kan oplopen tot 1.373 euro afhankelijk van de functie in de supermarktketen.

Volgens de gegevens heeft 85% van de 55.000 werknemers bij de Franse supermarktketen een vast contract en liggen de salarissen zo’n 15% tot 20% boven het afgesproken salaris in de CAO.

El Corte Inglés

We kijken hier alleen naar de salarissen in de Supercor winkels, de supermarktketen van het Spaanse warenhuis. Dat is blijkbaar geen vetpot want de bruto salarissen beginnen bij de 1.000 euro per maand maar lopen op tot 1.600 euro per maand, afhankelijk van de functie.

Lidl

Het personeel van de Duitse supermarktketen Lidl verdient in Spanje 1.090 euro bruto per maand in 14 betalingen of als men daar liever voor kiest, 1.271 euro per maand in 12 betalingen.

Aldi

Volgens de website Indeed verdient het winkelpersoneel in de Aldi supermarkten tussen de 913 en 949 euro per maand waarbij dat oploopt naar 1.149 euro voor de winkel managers.

Día

Ook voor de salarissen van de Día supermarkt hebben we gekeken naar Indeed. De basis salarissen bij deze voorheen Spaanse supermarktketen liggen tussen de 924 en 945 euro per maand.

Spar

Volgens Indeed verdient een medewerker van de oorspronkelijk Nederlandse Spar supermarkten 1.026 euro per maand.

Alcampo

Het winkelpersoneel van de Alcampo supermarkten verdient volgens Indeed tussen de 923 en 936 euro per maand terwijl dat oploopt naar 1.055 euro per maand voor magazijnmedewerkers.

Eroski

Bij de supermarktketen Eroski verdient men volgens Indeed gemiddeld tussen de 933 en 968 euro per maand. Dat kan oplopen tot 1.114 euro voor magazijnmedewerkers.

We hebben in sommige gevallen de website Indeed erbij gehaald en daar de lonen van bekende supermarkten in Spanje bekeken. Deze gegevens zijn door de werknemers zelf op de website Indeed geplaatst. Het gaat in alle gevallen om een volledige werkweek en bruto salarissen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 19 reacties
 1. De primitieve elite met een verstand van 0. De manier van regeren , belastingheffing , wetgeving , geen visie , toekomst blindheid en verder in vele vormen gebrekkig en corrupt.. De basis om verder te kunnen ontwikkelen voor veel hoogbegaafden wordt over de hele linie massaal tegengehouden. Stel je voor dat groene technieken de markt gaan overspoelen en snel een ander tijdperk in gaan luiden. Wat betreft deze helse supermarkten met hun gif-producten. De slavenij ten top. Wat voor houvast hebben deze jonge werkers . Een tegemoetkoming een klein beetje geld voor veel arbeid. Supermarkten maken veel winst en zijn dus erg gierig met uitbetalen. Hetzelfde beeld vind je ook elders bij veel andere bedrijven. Te weinig inkomen geen zekerheid voor iets te kunnen opbouwen voor ///>????, Dus een stilstand in een harde medogeloze slechte wereld. Waar gaat het nog over??? Geen vooruitgang alleen maar ellende en armoede in stand houden. Waardeloos geachte stropdassen u moet zich schamen. U heeft niets neergezet op deze aardbol niets!!!!!!! Een leegte zonder bodem.! Wordt hoog tijd voor een ander tijdperk eerlijker, groener en schoner. Een menswaardig bestaan gilt om hulp. Waar zit de rottigheid juist ..banken , regeringen en gierige supermarktketens. Beurs genoteerd en steeds verder uitbreiden . Een doodlopende weg. De bubbels knallen uit elkaar. Waar is de wijsheid voor een gezonde toekomst. Nee ik ben anders heel anders van inborst en zie om mij heen de rotzooi / puinhopen. Triest en heel jammer. Terwijl er zoveel mensen zijn die wel openstaan voor vooruitgang. De club oude fossielen moeten weg en plaats gaan maken voor een gezond keerpunt in doen en denken. Stop de oudbollige never ending story. Of gaat alles naar de haaien. Stopt het gemier en houdt het op. It.s up to you.

 2. Ge kunt nergens op aan als men spreekt van Bruto lonen.Met een Bruto loon kan men niets kopen alleen met wat men in zijn handen krijgt.Hier in Belgie is dit het zelfde als men over lonen wil schrijven bereken dan eerst de juiste lonen,dat is eerlijk en bedrieg de lezers niet met deze onzin.

  1. Ajajajajaj, is dat niet een beetje grof en kort door de bocht? Lezers bedriegen? In de aanhef wordt een duidelijke ‘slag om de arm’ aangegeven t.a.z. van de gegevens, “Het is moeilijk uit te rekenen wat iemand netto overhoudt in Spanje want dat is per persoon weer anders”.
   Ik zelf heb nu in ieder geval het beeld bevestigd gekregen dat Mercadona tot de betere gemiddelde betalers behoort. Toch wel een leuk weetje.

   1. Alleen is het dan wel weer een beetje jammer dat de Mercadona discrimimeert op afkomst. Ooit wel eens een Marrokaan zien werken bij de Mercadona?
    Mijn zoon met een oerhollandse naam, gekwalificeerd om in een supermarkt te kunnen werken, 4 talen vloeiend sprekend waaronder Spaans heeft nu 3 x gesolliciteerd n.a.v. de verano werfingsacties. Hij krijgt niet eens antwoordt. Duscheeft ie het maar eens geprobeerd onder een Spaanse naam…Precies, u raadt het al…binnen 2 dagen had hij een uitnodiging voor een gesprek. Hij is er heen gegaan en heeft persoonlijk voor de eer bedankt, én aangekondigd dat hij een klacht gaat indienen wegens discriminatie. Vonden ze niet zo fijn…

  2. Je doet meer met duizend euro’s in Spanje dan hier en Nedeland met drie duizend en dat zeg alles hoe het leven hier is en hier is grote. Armoed of heb je gisteren de tv niet gezien groetjes

  3. Beste Carlo,
   Iemand die een familie heeft waarvan hij de alleenverdiener is en kinderen, dan betaal je minder belasting dan waarvan iemand twee verdieners heeft. Geen extreme hoge verschillen. Maar heb het zelfs eens kunnen uitrekenen dat het paar honderd euro netto scheelt. Dus helaas het valt niet te zeggen.
   Mercadona is in principe de goedkoopste winkelketen en dan betalen ze ook nog zo goed. Ja voor Spaanse begrippen goed.
   De rest vooral de uit het buitenland komende bedrijven zoals Lidl Aldi spar Carrefour zijn gewoon schooiers. En Carrefour is nog extreem duur ook. En dan ga je zo met je medewerkers om.

 3. is het verschil dan zo groot? In België en Nederland is alles een heel deel duurder. Daarenboven moet je bijna twee maandlonen opstoken om je woning te verwarmen, hier in Andalusië kan het met minder. Maandloon in de supermarkt is in BE en NL ook ongeveer 1200 tot 1300 euro.

  1. Hi Henri,
   Neen in Nederland is niet alles duurder. Ik moet zeggen hier in Spanje dat dat zwaar tegen valt. Heel veel dingen kosten hier evenveel of zelfs duurder. Je moet echt goed zoeken of op de Campo wonen.
   Is ook een EU dingetje he. Alles moet zelfde kosten maar de lonen hebben ze nog niet helemaal begrepen dat deze dan ook zelfde moeten zijn haha sja.
   In NL is minimumloon 1400+ dus nee 1200 is niet waar.
   Maar je hebt wel gelijk je kan wel meer met minder, en al die stress die je in Nederland hebt om aan de hoge eisen te voldoen. 🙂 Lekker chillen in Andalusia 🙂

 4. Prijspeil en levensstandaard liggen hier ook anders. Dus appels en peren verhaal!!
  Het loonniveau ligt hier feitelijk vergelijkbaar laag.
  Hogere lonen voor ongeschoold werk past niet in het liberale loongebouw.
  Feit is dat verschillen ongekend toenemen tussen burgers onderling…maar het is als gerechtigheid prachtig woord en betekenis…. uitgewerkt!!!!
  Geniet van de zon!!!

 5. Inde constructie is het nog erger werktijden 07.30 tot 19.30 en sommige vaste feestdagen gewoon werken voor ongeveer dezelfde salarissen als in Supermarkten

 6. https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-3687058/kosten-van-levensonderhoud-per-land/ Via bovenstaande link is te zien wat het leven in diverse landen kost. Als dat in de salarissen wordt meegenomen dan vallen die salarissen mee als je ze vergelijkt met wat in Nederland in de supermarkten wordt betaald.
  Feit blijft dat de schandalig kromme verdeling tussen arm en rijk met dit soort salarissen zowel in Nederland als in Spanje als waar ook ter wereld nooit of te nimmer kleiner kan worden.

 7. Michel, en dat zijn dan nog de brutto lonen doe daar maar minsten 12.5 % af want dat zou de laagste belastings schaal zijn.

 8. Ja, dat de Aldi zijn personeel schofterig laag betaald was allang bekend. Voor mij dé reden om deze supermarkt te mijden als de pest. Aan (quasi) slavernij werk ik niet mee.

 9. Dat zijn wel erg lage bruto maandsalarissen.
  Even rekenen aan 12 maanden, 21 dagen/maand en 8 uren/dag werken :
  hoogste loon 1.328 euro/maand = 7,9 euro/uur
  laagste loon 913 euro/maand = 5,4 euro/uur
  Aan 14 maanden, 21 dagen/maand en 8 uren/dag werken :
  hoogste loon 1.328 euro/maand = 9.2 euro/uur
  laagste loon 913 euro/maand = 6.3 euro/uur

   1. Horeca lager??? Sorry maar ik betaal mijn personeel 1424€ per maand (40 uur) volgens de convenio. En daarnaast hebben ze 30 + 18 dagen vakantie. Ik weet dat zat werkgevers de convenio niet nakomen maar dit is wel zo vastgelegd.

  1. Spaanjaarden veel geld? Nooit van gehoord.
   Salarissen in Spanje zijn heel laag. Altijd zo geweest en het wordt maar niet beter. Horeca is ook heel erg.. werken 60 uur per week voor 1000euro.. daarom blijf ik in NL werken en wonen!! En ja.. ik kom uit de Canarische eilanden vandaan.. ?? vakantie superrr … werken als een slaaf? Nee dankje.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken