skip to Main Content
Benidorm weer scenario voor Bollywood productie

Benidorm weer scenario voor Bollywood productie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bollywood1aBENIDORM – Het lijkt erop dat filmmakers Benidorm als geliefde stad zien voor filmopnames, niet alleen vanuit Spanje en andere Europese landen maar ook uit India. De bekende Bollywood regisseur Lakschmi Narasimha zal binnenkort in de hoofdstad van de Costa Blanca zijn nieuwste filmproductie “Mister” gaan opnemen.

Een van de plaatsen waar opnames worden gemaakt is de Mirador del Castillo welke compleet wordt omgebouwd tot Bollywood set. Het zullen kleurige opnames met veel muziek en dans gaan worden tussen 18 en 20 juli. Naast de Mirador zal men ook op andere plaatsen zoals het oude stadsdeel casco Antiguo en het dak van het Hotel Poseidon opnames gaan maken.

Bollywood films zijn wellicht nog niet erg bekend in Europa maar de cijfers liegen er niet om, gedurende 2013 werden er in Inida maar liefst 1.203 films opgenomen terwijl dat er in het bekendere Hollywood maar 757 waren. Van de 1.203 Bollywood films werden er meer dan 300 opgenomen op buitenlandse bestemmingen en de opnames voor de “Mister” film zijn niet de eerste in deze stijl in Benidorm.

In 2011 werd de eerste Bollywood film opgenomen in Spanje, met als titel “Zindag Na Milegi Dobara” of in het Spaans “Solo se vive una vez”. Hiermee begon men met opnames aan de Costa Brava en Barcelona waarna de hoofdrolspelers in de auto door heel Spanje reisden om te eindigen in Andalusië. Er werden toen geen opnames gemaakt in Benidorm maar wel in Buñol waar de deelnemers tomaten gooiden.

Ben je dus in Benidorm komende 18 tot 20 juli, probeer dan te genieten van de kleuren en muziek van de Bollywood films, wellicht kun je nog wel meedoen als figurant – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken