skip to Main Content
Elke dag worden er in Spanje drie vrouwen aangerand of verkracht

Elke dag worden er in Spanje drie vrouwen aangerand of verkracht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

aanranding1aMADRID – Volgens de gegevens van het ministerie van binnenlandse zaken worden er jaarlijks in Spanje nog steeds meer dan duizend vrouwen door mannen aangerand en/of verkracht. Met deze gegevens komt het gemiddelde op zo’n drie vrouwen per dag die lastig worden gevallen door mannen, een verschrikkelijk hoog aantal.

Nu dat er tijdens de San Fermín feesten in Pamplona door acht vrouwen aangifte is gedaan van aanranding en/of verkrachting, schrijft de Spaanse media plots weer over dit grote probleem. Op jaarbasis worden er namelijk in Spanje nog steeds meer dan 1.000 vrouwen aangerand of verkracht door mannen. Er is een onderscheidt tussen aanranding (agresión sexual) en verkrachting (violación con penetración).

Gedurende 2015 werden er bij de politie 1.127 aangiftes gedaan van aanranding en /of verkrachting. Het jaar daarvoor in 2014 waren dat er nog 1.239 en in 2013 waren dat er 1.298. met andere woorden, er was gedurende 2015 een kleine daling in aantal verkrachtingen en/of aanrandingen maar het aantal is nog steeds veel te hoog, aldus de minister van binnenlandse zaken.

Verkrachtingen en aanrandingen gebeuren helaas niet alleen bij volwassen mensen maar begint schijnbaar al bij kinderen die dat dan ook nog eens vaak in groepsverband doen. Deze kleine macho’s of varoncitos vallen meisjes uit hun klas of van hun school lastig omdat ze zich dan schijnbaar meer man voelen en dit als normaal zien omdat een meisje iets vrijer is dan andere meisjes, aldus een leraar.

Voor het miniserie van binnenlandse zaken is verkrachting en/of aanranding een net zo groot probleem als huiselijk geweld. Daarbij overlijden er jaarlijks honderden vrouwen door het macho geweld van echtgenoot of vriend. In het geval van aanranding en verkrachting overlijden de meisjes of vrouwen niet maar hebben ze wel een litteken wat ze de rest van hun keven meedragen. Het lijkt er echter op dat men niet zo goed weet hoe men dit probleem moet oplossen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken