skip to Main Content
Prijzen buskaartjes Spanje bijna de duurste van heel Europa

Prijzen buskaartjes Spanje bijna de duurste van heel Europa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bus3aMADRID – De kaartje voor lange afstandsritten in bussen in Spanje zijn bijna dubbel zo duur als in landen zoals Frankrijk en Duitsland, aldus de website Busbud. Ondanks die hoge prijzen zijn de buskaartjes het laatste jaar toch 15% goedkoper geworden maar dat heeft er niet voor gezorgd dat er steeds minder mensen met de bus lange afstanden afleggen.

De kaartjes voor busritten van langere afstanden in heel Spanje zijn duurder dan in landen zoals Frankrijk en Duitsland, dit ondanks het feit dat er in Spanje nog heel veel mensen gebruik maken van de bus om een lange afstand af te leggen.

Een gemiddelde prijs voor een rit van 3 uur en 48 minuten kost in Spanje 22,44 euro wat 5,90 euro per uur is. In Frankrijk echter kost een rit van 5 uur en 45 minuten slechts 16,74 euro wat 2,91 euro per uur is. In Duitsland zijn de afstanden nog groter en kost een busreis van 6 uur en 45 minuten de reiziger 20,17 euro, wat neerkomt op 3,04 euro per uur.

Niet alleen kosten de buskaartjes voor routes binnen de landsgrenzen van Spanje meer dan in andere landen, ook de kaartjes voor internationale trajecten zijn volgens de website Busbud duurder. Volgens diezelfde website is het vervoer met de bus naar het buitenland echter wel toegenomen het laatste jaar, dit in tegenstelling tot het busvervoer in Spanje zelf wat met 15% afnam.

Een van de redenen voor deze afname is de concurrentie. Zo heeft Spanje een uitstekend netwerk van treinen, die echter niet overal komen, en daarnaast een van de grootste netwerken van hogesnelheidstreinen. De kaartjes voor de AVE zijn weliswaar duurder dan die voor een busreis maar de reis is dan ook veel sneller en luxer dan met de bus. Ook het vliegverkeer binnen Spanje is toegenomen en wordt steeds goedkoper – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken