skip to Main Content
Een op de vijf vliegtuigpassagiers in Spanje vliegt met Ryanair

Een op de vijf vliegtuigpassagiers in Spanje vliegt met Ryanair

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In de maand mei waren er in Spanje 8,3 miljoen vliegtuigpassagiers die gebruik hebben gemaakt van de Spaanse vliegvelden, een 8,6% meer dan dezelfde maand vorig jaar. Meer dan de helft van dit aantal maakte gebruik van low cost vliegtuigmaatschappijen zoals Easyjet, Vueling, Norwegian, Air Berlin en natuurlijk Ryanair. In totaal was het aandeel low cost maatschappijen 54,3% wat 15,3% meer is dan vorig jaar mei.

De maatschappijen Ryanair, Easyjet en Vueling waren goed voor 35,3% van al het vliegverkeer in de maand mei. Ryanair is de grootste vlieger bij de low cost maatschappijen met een aandeel van 19,6% wat 11,1% meer is dan de nummer twee Easyjet die met 8,5% in de lijst staat. Als derde staat Vueling in het rijtje met een aandeel van 7,2% terwijl de rest van de low cost vliegmaatschappijen goed waren voor samen 19%, minder dus dan Ryanair alleen.

Tussen begin januari en eind mei zijn er alweer 31 miljoen passagiers met het vliegtuig aangekomen in Spanje, een stijging van 10,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Gedurende die eerste vijf maanden steeg het aantal low cost passagiers met 15,6% ten opzichte van een stijging van 5,3% bij de conventionele vliegmaatschappijen. 79,5% van alle vliegtuigpassagiers kwam uit de Europese Unie, een stijging van 10,3%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Beste redactie,

  In Mei waren er veel meer dan 8,3 miljoen passagiers op de Spaanse vliegvelden.

  De 8,3 miljoen passagier zijn enkel passagiers met aankomst in Spanje.

 2. Vanaf Rotterdam-The Hague(Zestienhoven dus!) kun je alleen maar kiezen tussen Transavia en Vueling. En dan kiezen wij voor Transavia vanwege de service en, als je geluk hebt met een 737-800 i.p.v. een 737-700, ook betere stoelen! Bij beiden geldt wel, laat je niet gek maken door pakketprijzen en boek zelf wat je nodig hebt.

 3. Wij wonen nu al geruime tijd in Spanje en vliegen altijd Transavia als wel onze familie en vrienden.
  We hebben 2 keer met Ryanair gevlogen en een slechte ervaring met hun gehad, maar toen was het nog ellebogen werk om een plaatsje in het vliegtuig te hebben. ( net als in bus en trein ).
  Wat wij nu horen van mensen die vooraf geen stoel hebben geboekt bij Ryanair dat ze je doelbewust altijd een eind uit elkaar zetten.

 4. I love Ryanair.
  Als je eenmaal de voorwaarden kent is het geen enkel probleem.
  En bega je toch een foutje in de boeking, je chat met hun en ze wijzigen het kosteloos. Heb ik zelf toevallig deze week nog gedaan. En wat de stoelen betreft, als je bij je boeking bijboekt kost je dan 2 a 3 euro. Nou als dat er niet meer af kan, kun je beter thuisblijven.
  ik ga voor Ryanair. Zeker 4 a 5 keer per jaar en dan vliegen op Reus. Super luchthaventje.

 5. Met zowel Transavia als Ryanair goede ervaringen. Ryanair niet altijd de goedkoopste en service van Transavia is beter als je zoals ik, een vrouw hebt die alleen met rollator kleine afstanden kan lopen.

 6. Naar Nederland in augustus voor een nieuw paspoort, gekeken op de prijsvergelijkings sites en een retour met KLM geboekt. Gunstige vertrektijden, en daar ook de beste prijs gezien.
  Gaat helaas niet altijd op, de lowcost zijn prima als je hun spelregels speelt, geld trouwens ook voor KLM en de andere ‘grote’ jongens in de luchtvaart.

 7. Mij niet gezien bij dit baggerbedrijf. Ik vlieg wel met Transavia. Misschien ietsje duurder, maar wel eerlijke handel en ging smerige trucjes, die je soms tientallen euro’s extra kosten .

  1. Vlieg 4 keer per jaar met Ryanair, als je de voorwaarden leest, 15 minuten werk weet je waar je aan toe bent en nooit problemen gehad. Vertrek op tijd, aankomst op tijd, laagste prijs, geweldige service.
   Transavia vertrekt bijna nooit op tijd en is bijna altijd duurder, en ze passen allemaal het zelfde trucje toe…

  2. Welke smerige trucjes. Lees voor het betalen alles rustig door, dan sta je ook niet voor verrassingen. Die miljoenen passagiers zullen toch niet allemaal negatief zijn he 😉

 8. Vroeger vlogen we altijd met ofwel neckerman of jetair(nu tuifly) en hadden nooit enig probleem.
  Heb al gehoord en gelezen dat er bij ryanair problemen zijn ivm de plaatsen, je moet bijbetalen als je naast je geliefde of wat dan ook wil zitten maar hoor dan ook dat het veel goedkoper is dan andere maatschappijen, weet het niet want heb daar nooit voor gekeken.
  Aan alles is er een voordeel en een nadeel, je bepaalt alles zelf denk ik dan.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken