skip to Main Content
Hondeneigenaren kunnen bekeuring krijgen als hond op straat plast in de Catalaanse stad Mataró

Hondeneigenaren kunnen bekeuring krijgen als hond op straat plast in de Catalaanse stad Mataró

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Mocht de politie van Mataró zien dat de hond plast op straat en de eigenaar dat niet schoonmaakt dan kan deze een bekeuring krijgen tot wel 750 euro. Het is de meest normale zaak ter wereld en bijna overal verplicht om de hondendrollen op te ruimen maar het is voor het eerst dat een gemeente in Spanje een verbod heeft ingelast voor honden om op straat te plassen.

De eigenaren van de honden in de Catalaanse stad Mataró, niet ver van Barcelona, dienen vanaf nu niet alleen poepzakjes mee te nemen om de drollen van hun trouwe viervoeter op te ruimen maar ook een flesje water om de plas van hun hond op straat te verwijderen. In een nieuwe gemeenteverordening staat dat honden niet meer op straat mogen plassen op straffe van maximaal 750 euro boete.

Het is voor het eerst in Spanje dat een gemeente het verplicht stelt dat de hondeneigenaren de plas van hun huisdier opruimen of in ieder geval nat en schoon maken. De reden daarvoor is dat door het warme weer deze plasplekken behoorlijk kunnen gaan stinken in de zomer.

Dit probleem van stinkende straten is niet iets nieuws en ook in grotere steden zoals Barcelona en Madrid wordt er steen en been over geklaagd. Normaal gesproken maakt de gemeente met water de straten schoon maar de gemeente Mataró wil dat de hondeneigenaren meehelpen met het schoonhouden van de straten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Als er een ruiter met zijn paard komt die kuist dat ook niet op . Dat is veel groter

 2. Haha Naja dan maar met een flesje zonaal kom ik toch niet in Mataró en als ik een hond had dan kwam ik er ook niet…Erger mij meer aan rokers die hun peuk lekker van zich af gooien op het strand of op straat. Geef die maar eens een boete van dat bedrag kijken hoe schoon de straat of het strand dan is!

 3. ha ha die van Cornelis is wel een goeie (dat is goed bedoeld hoor), ja begrijpe wie kan, nie op het gras maar op den boulevard

 4. Hebben ze nu echt niets anders te doen ? !!! Zie al die hondenbezitters al gaan wandellen met een fles water ! Moeten ze dan ook nog een tandenborstel mee nemen en welke detergent gebruiken ze dan best ? Hebben ze daar ook al richtlijnen voor ? Gewoon belachelijk !

 5. Nou, weer zo’n vreemd verhaal vind ik en waarom: ooit ben ik een keer aangesproken door een overijverige politieagent die mij sommeerde de hond te laten plassen op de boulevard en NIET op het gras ernaast. Ik vroeg toen om uitleg, waarop hij stelde dat sommige mensen in het gras gaan liggen en dat dat niet zo fris zou zijn. Met je blote voeten op de boulevard lopen bleek niet zo erg te zijn. Jammer van dat jarenlang trainen om mijn hond te laten plassen in het zand bij de boom of in het gras. Snapt u het, nou ik niet. Moet ik er nog even bij zeggen dat bij ons in Fenals elke ochtend de sproeiwagen de boulevard schoon spuit zelfs als het regent. Het zal altijd zo blijven dat sommige gemeente ambtenaren zich blijkbaar zo vervelen, dat ze dit soort ideeën bedenken.

  1. Er zal zeker een achterliggende gedachte aan vast zitten maar het is inderdaad ver gezocht. Toch kan ik mij er ook wel iets bij voorstellen. In sommige straten in sommige steden/dorpen stinkt het inderdaad behoorlijk. Maar zoals altijd, zal hier geen gehoor aan gegeven worden ben ik bang ?

 6. Geen enkel probleem, een klein knijp flesje meenemen met vloeistof.
  Als baasje van een dier bepaal je zelf waar de hond plast.
  Opvoeden is het probleem, ik doe mee, U ook
  Succes .

 7. Ik denk dat de wildplassers een even groot probleem zijn. En idd de rioleren stinken ook behoorlijk. Spanje wordt steeds gekker met al zijn regeltjes en wetjes?

 8. en al die tegen de muur plassende mannen dan? En hun rioleringsinfrastructuur, die niet deugt !! Riolering staat droog en begint te stinken. en een zwerfhond of kat kan niet lezen .

  Spanje heft de gekste gebods en verbodsregels, ze boeren achteruit! let maar eens op het zwerfvuil langs de kanten als je ergens naartoe rijdt.
  Als we bezoek hebben vraag ik altijd van recht voor te kijken en niet naar beneden, schaam me dood voor alle Rommel die overall rondzwerft !!

  1. Daar ben ik het beslist niet mee eens. Hier in de stad komen s,nachts de auto,s ,gelijk na de vuil ophaaldienst en alles is s,morgens om 8.00 uur schoon en netjes. Dat sommige gemeente,s er met de pet naar gooien is mogelijk maar je kunt niet heel Spanje over 1 kam scheren. Zo geweldig is het in Nederland ook niet met het schoonmaken van straten en wegen. Als U zich zo schaamt voor de omgeving ,wat komt hier dan doen in een land waar U gast bent en ze U beslist niet nodig hebben.

   1. Gelukkig zijn er veel zwakbegaafde mensen die in Spanje willen wonen die wel heel blij zijn met de overvloed aan wetten en regeltjes omdat ze zelf niet capabel zijn om na te denken.

 9. eindelijk !!!!
  Is er a1 provincie die er mee begint ….
  het kan inderdaad erg stinken als er een paar honden ongehinderd hun gang gaan ..
  We klagen allemaal als we in stad lopen van de geurhinder ….

 10. Ok, heb ook graag dat alles er proper en netjes bij ligt.
  Wat zullen ze dan doen met kattepis, duivenstront of andere vuiligheid van dieren?
  De eigenaar opsporen?
  Gaat dit niet een beetje te ver?
  Drollen ja, de rest…..
  Hmm, ben benieuwd naar de reacties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken