skip to Main Content
Meisje van acht jaar werd uren door haar oom gemarteld en overleed uiteindelijk in Huesca

Meisje van acht jaar werd uren door haar oom gemarteld en overleed uiteindelijk in Huesca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUESCA – Naiara van slechts acht jaar is aan haar verwondingen overleden. Het jonge meisje werd vorige week donderdag door haar oom naar het ziekenhuis gebracht met de mededeling dat ze van de trap was gevallen. Al snel kwamen de doktoren erachter dat dit niet het geval was en waarschuwden zij de politie. Ondertussen bezweek het meisje aan haar verwondingen en bleek later dat de oom gedurende 12 lange uren het meisje heeft gemarteld.

Dit trieste voorval deed zich voor in de gemeente Sabiñanigo, provincie Huesca op de grens van de Pyreneeën in Aragon. Het achtjarige meisje woonde in deze gemeente bij haar oma en haar oom terwijl haar vader na gescheiden te zijn in Chile woont. Het overleden meisje was de dochter van een Argentijnse vrouw die in Zaragoza woont terwijl haar 30-jarige broer (de oom) samen met haar moeder in Sabiñanigo woonachtig is. Gezien het feit dat het meisje niet wilde studeren werd ze voor straf naar de berg gemeente gestuurd waar ze zou gaan wonen met haar oma en oom.

Blijkbaar had deze oom (tevens peetoom) een obsessie voor Naiara en was dit zo erg dat hij in staat is gebleken zijn nichtje urenlang wreed te martelen. In eerste instantie wilde de oom dit niet toegeven aan de agenten maar later bekende hij toch wat hij had gedaan waarbij zelfs de agenten moesten slikken.

De oom van Naiara had het meisje blijkbaar vastgebonden op een stoel en haar daar gedurende 12 uur geslagen, geschokt en gemarteld waarbij hij haar ook op haar knieën op kleine stenen liet zitten om zo extra pijn te veroorzaken. Het meisje was bont en blauw en had een gebroken arm waardoor de doktoren in het ziekenhuis konden achterhalen dat ze niet simpel van een trap was gevallen. Helaas waren de interne verwondingen zo groot dat ze Naiara niet konden redden. Uiteindelijk overleed het achtjarige meisje vorige week vrijdag in het ziekenhuis.

Na de dood bekende de (peet)oom dat hij haar had gemarteld maar kon hij niet precies aangeven waarom hij dat heeft gedaan. De Chileense biologische vader had al enkele jaren geen contact met zijn dochter, niet omdat hij dit niet wilde maar omdat zijn Argentijnse ex vrouw hem geen informatie en foto’s wilde geven. Nu bekend is dat zijn dochter op verschrikkelijke wijze om het leven is gebracht wil hij naar Spanje komen om voor gerechtigheid te strijden. Volgens hem is niet alleen de oom “het beest” schuldig aan de dood van zijn dochter maar ook de oma en zijn ex vrouw.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. wat vreslijk voor dat arme meisje. wat moet ze hebben geleden. Heeft die oma dan nooit iets in de gaten gehad of kon het haar niks schelen.
  niet willen studeren? ze is pas 8…die moeder zal ook wel niet helemaal goed in de bovenkamer zijn.
  Doodstraf vind ik echt te gemakkelijk. Die kerel moet lijden, een leven lang. Martelen zoals hij bij haar heeft gedaan maar dan zonder de verlossing van de dood

 2. Dam moet je maar een gek vinden die überhaupt een ander mens WIL martelen. Die is dan toch even gestoord? Ik zou zeggen levenslang in eenzame opsluiting.
  Dat arme wicht is de dupe geworden van een heel akelige familie, niet alleen die oom.

 3. Och dat Engeltje toch !
  Doodstraf na hem dagenlang te martelen. Dit is wat de oom verdient en de anderen , behalve de vader, medeplichtig.

 4. Oooh,wat vreselijk voor dat meisje.Die kerel moeten ze met 7 paarden uit elkaar trekken

 5. Ik vind wel dat die marteling minstens 2x zo lang moet duren. En eindigen met een nekschot. Is nog heel humaan voor zo’n beest.

  1. Ik bedoelde een reactie te geven op de laatste reactie. Die was dat ze die kerel ook moesten martelen. Nu hopelijk duidelijk. Ook ben ik het eens met de doodstraf voor deze schoften.

 6. Een meisje van 8 jaar wordt weggestuurd omdat ze weigert te STUDEREN ?????

 7. Waar gaat deze wereld naar toe,lees hier ook in de Belgische krant dat er in Molenbeek ook een baby van 10 maand is gestorven,door toedoen van de stiefvader. Deze mensen mogen voor mij ook de doodstraf krijgen. Heel erg allemaal

 8. Verschrikkelijk, ik kan mijn ogen niet droog houden bij het lezen van dit bericht. Ik mag en kan en zal niet oordelen, zoals ik lees bij de reacties, want dan zou ik net zo slecht zijn als de dader. Maar een ding is voor mij zeker, dat het een tekortkoming is in de opvoeding van de dader en daar moeten ze op de scholen mee beginnen. Alles wat je in de kinderen inbrengt, zal het gedrag voor een groot deel zijn hele leven bepalen.

 9. Waarom regeert die vader nu pas gerechtigheid hij had er meteen voor moeten gaan en die oom ophangen en daarvoor even laten proeven van wat dit meisje door staan heeft

  1. Dat wist de vader die ver weg in Chili woont ook allemaal niet. De moeder had moeten ingrijpen maar die zal ook wel niet 100% in orde zijn.

 10. Het is te triest voor woorden! Wat heeft dat arme kind geleden…. Er is geen straf zwaar genoeg voor de dader. Maar in dit soort gevallen ben ik voor de doodstraf. Weg ermee zodat hij dit nooit meer kan doen.

  1. Ik ben het hier zeker mee eens, zo’n vent moeten ze gewoon doodmartelen. Opgeruimd met dat vuil.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken