skip to Main Content
Vrouw wordt in Rojales aangevallen door twee loslopende bull-terrier honden

Vrouw wordt in Rojales aangevallen door twee loslopende bull-terrier honden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Op dinsdag is een 50-jarige vrouw het slachtoffer geworden van een gewelddadige aanval van twee loslopende bull-terrier honden. De vrouw werd door de honden op de grond gegooid waarna deze het gezicht en armen van de vrouw flink hebben toegetakeld. De vrouw moest chirurgisch behandeld worden in het ziekenhuis. Uiteindelijk werd er een 49-jarige hondenuitlater aangehouden door de politie omdat hij o.a. na de aanval wegrende met de honden.

De bull-terrier staat in Spanje op de lijst van potentieel gevaarlijke honden en moet daarom altijd aan de riem worden uitgelaten en altijd met een muilkorf om op straat lopen. In dit geval was dat niet zo waardoor de twee bull-terrier honden de wandelende vrouw op straat zonder pardon konden aanvallen en verminken. Ten tijde van de aanval werd er een man gezien die de honden riep en daarna wegrende zonder de aangevallen vrouw te helpen.

Uiteindelijk bleek het om een 49-jarige Britse inwoner van Rojales te gaan die later op woensdag werd gearresteerd in zijn woning. De aangehouden Britse man is echter niet de eigenaar van deze twee honden maar is de hondenuitlater voor een ander Brits echtpaar op leeftijd en woont in de gemeente Rojales. Dit Britse echtpaar had niet de benodigde vergunningen voor het hebben van deze potentieel gevaarlijke honden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 30 reacties
 1. Vreselijk,ben ook altijd alert op loslopende honden.Toen Rojales nog niet zo vol was gebouwd, liepen er vaak roedels honden .Zaten vaak bij de bouwers waar ze de restjes stokbrood e.d. kregen. Let maar op de oudere Spanjaarden hebben vaak een bamboe of stok bij zich om zich zelf te beschermen als ze op de campo lopen. E van Nierop

 2. Nou ja weer Echt iets nederlandse mentaliteit Klagen over die kleine onbelangrijke dingetjes,ik Moet zeggen ik zie het soms niet eens want ik lees de inhoud van het artikel en als er een fout in staat zo wat ,ik Ben blij met dit spanje nieuws ,oja pas op ik zal ook wel spel foutjes hebben maar intreseerd me niks het gaat er om dat je begrijp wat ear bedoelt word, dank je voor elke keer dit spanje nieuws vind het erg fijn om ook zo in mijn eigen taal beetje op de hoogte te blijven. Het grappige is na ruim 10 jaar niet meer in Nederland te wonen word elke keer steets duidelijker waar om ik Ben weg gegaan en ook nooit meer terug zou will dat gezeik over zulke onbenullige ,onbelangrijke dingen zijn ergere dingen om je druk te maken bah bah hou toch op ,ga zo door spanje nieuws ik vind het allemaal wel prima

 3. Dat gezeur over spellingsfouten ben ik wel zo zat !
  Volgens mij lezen zij dit actuele Spanje nieuws alleen om zich af te zetten, waarschijnlijk hebben deze mensen niets beters te doen. Te veel vrije tijd?
  Meld je aan voor vrijwilligerswerk, daar heeft men hier behoefte aan en dan
  heb je misschien ook geen tijd meer om op kleine foutjes of grote( het zou wat) te letten ! Het gaat om het artikel/nieuws, dus mensen die zo perfect zijn in hun nederlandse taal ga wat nuttigs doen !!!

 4. Ik schreef vele jaren geleden op een fabriek bewust fout of anders namelijk in het zuid Afrikaans . Dus als iets schoon was gemaakt, schreef ik skoon . En de hele afdeling werd ingelicht dat ik dat fout schreef uitslag de hele afdeling wist het.
  Dus schoolmeesters stop met beter weten wij simpele mensen begrijpen wel wat er bedoeld wordt.

 5. Ik heb al jaren geleden aangegeven aan Remco dat ik gaarne bereid ben zijn artikelen te corrigeren, ben voormalig lerares Nederlands en spreek redelijk Spaans. Zelfs aangeboden artikelen te vertalen, geen reactie. Waardeer de artikelen.

  1. Bovenstaande mevr. Mariana zou toch allang moeten weten dat er geen behoefte is aan puntjes op de i
   te zetten. Hou toch eens op met die muggenzifterij. Er zijn toch wel belangrijkere dingen naar mijn mening.

  2. oh sorry, kan ik me echt niet herinneren ): het probleem is echter dat alles snel geplaatst moet worden vanwege tijdgebrek (ook ik heb meer te doen haha). Daarom kunnen correcties pas nadat het geplaatst is gedaan worden. Als je wilt mag je altijd artikelen vertalen, wellicht goed voor het Spaans ook van jezelf. Artikelen die je leuk vindt kun je sturen naar info@spanjevandaag.com … ook voor correcties 🙂

  3. Wat zie ik nu? Heb je een spelfout gemaakt in je naam? Je heette toch Marianne?

 6. Heb hier inderdaad al dikwijls reacties gelezen van mensen die het hebben over de spellings fouten, en heb ook steeds een reactie geplaatst, zoals vele mensen nu ook weer plaatsen. Weer wil ik zeggen,ben je niet tevreden over de artikelen schrijf je dan uit. Ik ben heel blij met deze nieuwsbrief die geschreven wordt met plezier door Remco. Bedankt Remco, mij hoor je niet klagen.

 7. Loslopende honden die kans tonen om te bijten …. het is een dagelijks terugkerend fenomeen. Ik zelf ben nog niet gebeten maar mijn hond al verschillende malen. Het probleem is dat ik een klein, lief hondje heb dat nogal sociaal is naar mens en dier. Als ik hem aan de leiband doe en er komt een loslopende hond aan, dan is mijn hond een vogel voor de kat. Hij kan geen kant uit en kan niet wegrennen. Dus als ik zie dat er een loslopende hond af komt dan maak ik zo snel mogelijk mijn hond los, dan heeft hij tenminste nog een kans! Ook al is het wet, iedere eigenaar zou toch voor zichzelf moeten weten welk risico je hond vormt voor een ander mens of dier. En als je honden onder je toezicht hebt om ze uit te laten, dan moeten ze zeker aan de leiband! In dit verhaal zijn dus drie mensen die schuldig zijn. Ik hoop het beste voor die vrouw die gebeten is, hondenbeten genezen nooit mooi, dus waarschijnlijk verminking voor het leven! En jammer voor de honden die gebeten hebben want die worden afgemaakt. En zij zijn het product van hun baasjes of uitlater….erg!

 8. Goedendag Marianne wat zeur je toch op een fout als je zo met je man omgaat zal die wel weggelopen zijn ze geven nieuws gratis wees blij in plaats van negatief

 9. Beste Marianne, in elk stuk staan er wel fouten in maar dit is toch niet zo erg denk ik dan. Of het nu geschreven is om 6h vanochtend of om 15h in de namiddag, er zal altijd een foutje tussen zitten maar daar geef ik eigenlijk niet om.
  Ben al blij dat er toch iemand de moeite doet om informatie te geven over Spanje en als niet alles correct is dan is het maar zo maar ik ieder geval begrijpelijk.
  De superieuren die meedoen aan het Dictee der Nederlandse taal zijn ook niet perfect, niemand is perfect.

  1. Nou,,,Cris hier zijn er toch een paar tussen de lezers die denken dat ze het Evangelie hebben uitgevonden maar ik ben het roerend met je eens. Als ik voor mezelf mag praten het volgende.Deze pagina is echt leuk en we willen (de meesten) het leuk houden. Wel zou van mij het oude nieuws van maanden geleden verwijderd mogen worden. Dat staat meestal bij de plaatjes beneden.

   1. dat kan kloppen maar dat is iets wat Google daar plaatst … is inderdaad erg lastig soms. We gaan er eens naar kijken 😉

 10. Het belangrijkste is hier niet de spel-en stijlfouten maar over een vrouw die heel erg lijdt door die honden die niet aan de leiband waren en niet gemuilkorfd waren! Ik hoop dat ik nu niet teveel spel-en stijlfouten heb gemaakt?

 11. Wat een verschrikkelijke aso’s!
  Keihard aanpakken en een zware gevangenisstraf geven!

 12. Is die man gek of wat?
  Je laat zo´n honden en ook anderen he toch niet loslopen, het zijn geen poedelkes he, dat weet iedereen en dan nog.
  Honden langs de straat aan de leiband, ALTIJD!!!!!!!!
  Er zijn toch denk ik, speciale parken waar je een hond kan uitlaten en daar mag elke hond loslopen en indien nodig met muilkorf, geen probleem.
  Als iedereen de wet volgt kunnen die ongelukken toch niet gebeuren?
  Hoop nu toch wel dat die man hard aangepakt zal worden want dit kan absoluut niet!
  Ben nu ook niet bepaald een liefhebber van die honden maar dit doet er nu niet toe.
  Het is niet altijd de hond of het ras die bepaalt of ze gewelddadig zijn, het is nogal dikwijls diegene die er meer omgaat die er geen enkel verstand van heeft hoe die aan te pakken, dus niet altijd een verwijt naar een ras.
  Hoop dat die vrouw goed hersteld van haar kwetsuren en dat ze ALLE KOSTEN die dit met zich meebracht terugbetaald krijgt door “die gek” zal ik maar zeggen of hoe je hem ook wil noemen.

  1. honden moeten allemaal en buiten altijd aan de lijn. Is Europese wetgeving

 13. Misschien moeten jullie voor de plaatsing van een artikel eens controleren op spel- en stijlfouten. Het is echt heel erg slecht geschreven.

  1. heb je het wel begrepen … is geschreven om 6 uur vanochtend dus…. als je de volgende keer nou aangeeft wat er fout is dan is het opbouwende kritiek 😉

  2. Eerlijk waar, je zou mensen moeten bannen die niet anders dan kritiek hebben op hoe een ander schrijft! Perfectie bestaat niet en daar gaat het ook niet om. Ik stel voor dat die Marianne stopt met de nieuwsbrieven te lezen en zich bezig houdt met andere literaire zaken! Wat een gezeur toch altijd! Van verdraagzaamheid gesproken! Dus lief mens, ga elders zeuren of lees de inhoud! Daar gaat het om!

  3. Marianne als je zo critisch bent stel ik voor om zelf de moeite te doen om informatie te verzamelen en te publiceren. Uiteraard zonder schrijf- en stijlfouten. Mss kan je de redactie een handje helpen😁
   Bovendien waar het hier omgaat is de aanval van 2 honden op een voorbijgangster.

  4. Marianne, wat heeft jouw gezeur met het artikel te maken??? Heb ook eens repect voor diegenen die er elke dag weer voor zorgen dat wij Spanje Vandaag te lezen krijgen! Heb je daar al eens over nagedacht???

  5. Waar zitten hier sommige over te zeiken en te lullen
   Is dit een les is taalkunde of wat
   Totaal naast de kwestie verdomme nog aan toe zeg
   Idioten

 14. Hoewel de wetten perfect zijn lopen velen honden los. Wanneer je daar de eigenaar op wijst weet deze niet beter dan je te beledigen en scheldwoorden te gebruiken. Naar de Spaanse politie geschreven en die doet ook niets en zie je niet verschijnen. Er wordt alleen gewerkt wanneer er iets gebeurt en dan ben je wel de klos en mag je zware boetens betalen. Dat weglopen na het aanvallen van de honden of na een auto ongeluk gebeurt ook heel vaak. Velen hebben geen verantwoordelijkheid en zijn bovendien lafaards. Dus het best is maar om met een flinke stok te lopen als je wandelen wil, want vele honden lopen los. Over de Guardia Civil ben ik erg tevreden, want de zijn veel beter opgeleid als de Spaanse politie; helaas verdienen ze minder en dat is hier wel vreemd te noemen. Na het bellen kwamen ze meteen en namen de hondeneigenaar flink onder handen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken