skip to Main Content
Een van de grootste Russische touroperators komt niet meer naar Spanje en Catalonië huivert
Hosteltur

Een van de grootste Russische touroperators komt niet meer naar Spanje en Catalonië huivert

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Russische reisorganisatie komt niet meer naar Spanje

Hosteltur

BARCELONA – Wellicht is niet iedereen blij met de Russische toeristen die de vakantiebestemmingen in met name het noordoosten van Spanje aandoen maar hoteleigenaren zijn er zeer blij mee. Met name de regio Catalonië is bij de Russen zeer populair en een 65% van de Russen die op vakantie komen in Spanje doet dat aan de Costa Brava, Barcelona en met name de Costa Dorada.

Een van de grootste Russische reisorganisaties Natalie Tours heeft aangekondigd om alle activiteiten op Spaans grondgebied te staken. Natalie Tours heeft alle reserveringen in hotels geannuleerd, niet alleen in Spanje maar ook in bijvoorbeeld Turkije, Cyprus en Cuba. Natalie Tours zegt deze beslissing onder andere genomen te hebben omdat veel hotels op deze bestemmingen hun reizigers niet meer willen accepteren.

Als consequenties heeft Natalie Tours alle vliegtuigen die ze hadden gecharterd naar het vliegveld van o.a Barcelona geannuleerd en heeft de reisorganisatie de samenwerking met de Spaanse partner W2Meet gestaakt.

Een van de problemen is dat Natalie Tours niet meer een van de belangrijkste reisorganisaties uit Rusland is terwijl ze enkele jaren gelden nog de absolute nummer één waren. Vanwege financiële en organisatorische problemen meten ze nog geld betalen aan partners waardoor deze geen kamers willen aanbieden.

Catalonië

De autonome deelstaat Catalonië is een van de meest geliefde bestemmingen van de Russische reisorganisaties en tussen de 60% en 65% gaat naar hotels in Barcelona, Costa Dorada of Costa Brava. Met name de Costa Dorada is al jaren erg populair bij de Russische vakantiegangers.

Men maakt zich in Catalonië dan ook wel een beetje ongerust over de situatie rondom Natalie Tours omdat er nu vele duizenden toeristen minder zullen komen. Diverse hotels hebben al te maken gehad met annuleringen waardoor er plots kamers over zijn.

In de Comunidad Valenciana maakt men zich voorlopig niet zo’n zorgen over het niet meer komen van Natalie Tours aangezien het aantal Russische toeristen vergeleken met andere nationaliteiten klein is.

In 2017 kwamen er 1,1 miljoen Russen op vakantie naar Spanje, een stijging van 14,1%. Vergeleken met de meer dan 3 en meer dan 2 miljoen toeristen uit België en Nederland is dat niet veel maar de Russen zijn geliefd om hun bestedingen en de duur van de vakantie, meer dan 10 dagen gemiddeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Veel reacties hier bewijzen het verkeerd gedrag van russen. Ze hebben een verkeerde mentaliteit niet alleen op vakanties bestemmingen maar ze, worden ook niet voor niks geweigerd op de olympische spelen. Eerlijkheid, of sportief gedrag is ver te zoeken. Ook tijdens voetbal werden ze opnieuw beschuldigd van amoniak snuiven in deze website. Door russen te weigeren verbeterd de kwaliteit voor andere bezoekers. Dus zouden ze als ooit die russen nog willen komen gelijk de prijzen moeten verdubbelen. In rusland worden nu door de overheid eigendommen ontreigend van andere landen. Ze, schenden de mensenrechten en vervolgen sommige religies met corrupte rechtbanken en valse beschuldigingen. Men zou rusland kunnen kenmerken als maffia, asociaal, en schieten ook burgervliegtuigen uit de lucht. Ze nemen de krim in en dictoriaal gedrag. Weg met deze mentaliteit in 2018.

  1. Roberto, ik kan een deel van je bericht wel begrijpen, maar om nu een heel land en heel volk zo over 1 kam te scheren….dat gaat ook wat ver.

   Laten we 1 simpel feit vaststellen, jaren geleden had Spanje buitenlands geld nodig en te maken met een onroerend goed markt die volledig in elkaar lag in de meeste delen van het land. Men bedacht toen iets ¨slims¨ we geven mensen van buiten de EU de kans op een verblijfsvergunning mits ze maar voldoende geld in het land investeren door het aankopen van onroerend goed. Even zo uit mijn hoofd bij de aankoop vanaf 500.000 of was het 750.000 euro ??
   Hoe het ook is, men deed dit, haalde veel geld op en binnen, nu jaren later gaan ze dan ineens onderzoeken, in bijvoorbeeld Marbella, of deze buitenlandse kopers misschien hier hun geld hebben witgewassen…..tja, dus wat ik maar wil zeggen, men haalde heel bewust met name Russen en Arabiers binnen en nu gaan we dan ineens allemaal iets negatiefs over de Russen zeggen. Eerst ze met open armen binnen halen, want ze spenderen zoveel geld en dan vooral ¨zwart¨ geld en nu….moeten ze oprotten en is het tuig….
   Net of de Engelsen en ook de Nederlanders zich overal zo geweldig gedragen.
   Vraag dat maar eens na in de gebieden waar de ¨jongeren¨naar toe gaan, daar ziet men de Hollanders nog liever vandaag vertrekken heh!

   Beetje dubbele moraal, zonder dat ik het voor de ene kant of de andere kant wil opnemen hoor, maar ik vind wel dat er erg veel mensen nu tegen de Russen aantrappen en van alles roepen erover, maar het artikel gaat volgens mij over 1 touroperator die zoals het lijkt zelf in de problemen zit….

 2. Als ik goed tussen de regels door lees, heeft die besluit helemaal niets te maken met wat er aan de hand is in de regio. Het excuus dat ze er niet meer heen gaan omdat hotels de Russen niet meer zouden willen, mooi verhaal, maar kletskoek.
  Zoals zo vaak is het een centen kwestie denk ik.
  Ze hebben zelf problemen om aan hun verplichtingen te voldoen, financieel gezien en wijzen nu met het vingertje naar anderen om dat mooi te verbloemen.
  Die Russen trekken zich namelijk echt geen zak aan van mensen die onafhankelijk zouden willen worden van Spanje, ze zijn daar wel wat gewend van landen en regio´s die zich van moeder Rusland af hebben gescheiden. En als het ze niet aanstaat, dan bezetten ze zo´n regio gewoon. Dus daar ligt het echt niet aan.
  Dat het een klapje zal zijn voor een aantal hotels en de regio, is een gegeven, hoe ze zich ook gedragen, ze geven wel altijd veel geld uit en vaak cash geld, dus mensen klagen echt niet over die paar Russen die zich niet gedragen.
  Er zijn ook zat anderen die zich niet weten te gedragen, kijk maar even naar de Nederlandse jongeren aan de Costa Brava of op Mallorca en Ibiza….

 3. Ik denk dat er veel West Europese toeristen opgelucht ademhalen en weer een reis naar de Costa’s gaan boeken die de Russische ‘invasie’ hebben meegemaakt en dat was geen onverdeeld genoegen!

 4. Veel Russische toeristen kennen geen manieren, bv bij een restaurant selfservice van alles opscheppen, en het grootse deel niet opeten, en terug opscheppen. Maar komt in België ook voor. Maar, dat moet ook gezegd, ze betalen zonder problemen.

 5. Er komen nog genoeg Russen en Oekraïners op eigen gelegenheid, ze kopen een bungalow of appartement, investeren best veel, maar hebben ook een eigen nogal opdringerig gedrag en luidruchtig, willen ook nogal eens voordringen om de eerste te zijn, bij buffetrestaurants zijn ze hebberige opscheppers en daar bedoel ik mee dat als er bv in een wok kreeftenpoten of krab ligt, deze in drie seconden op hun borden geladen is en de volgende client heeft het nakijken.

 6. Barcelona gooit zijn eigen ruiten in door acties te voeren tegen toeristen dit iss niet echt slim.Dit niet alleen, ook de onrusten die gevoerd worden om zich af te scheiden van Spanje dit doet ook geen goed in Barcelona. Het wordt een zeer onvriendelijke stad en Provincie. Deze berichten over alle acties wordt gelezen over de hele wereld. Er zijn landen die conclusies trekken. Heel Jammer Spanje is zo fijn land voor vakantie en zeker om er te wonen. Hopelijk gaan ze eens goed nadenken.

 7. En dat is nog maar het begin…..; als er in Barcelona een zootje rondloopt dat rookbommen gooit in toeristenbussen zullen er nog wel meer wegblijven! De cruiseschepen bijvoorbeeld; ze worden door sommigen verfoeid wegens overlast maar brengen wel héél veel geld in kas….zoals de overdreven entreeprijzen voor de Gaudi-parels…..

 8. De openings zin van dit artikel begint met de insinuatie dat niet iedereen blij zou zijn met Russische toeristen. Beste auteur, wellicht zijn er een heleboel mensen meer die liever geen Hollanders, Belgen, Duitsers, Amerikanen of Engelsen als toeristen willen. Heb je dat al eens uitgezocht? Verder is dit al maanden oud nieuws. Vorig jaar waren meldden een aantal Russische reis organisaties al betalings problemen te hebben. Je schrijft een leuk en simpel nieuws krantje over Spanje maar je behandelt je lezers alsof ze steeds dommer worden. Por favor, zeg..

  1. Evert,

   Jij met jouw IQ moet ook zulke “domme” krantjes niet lezen.
   Spanje vandaag doet zn uiterste best om ons zo goed mogelijk te informeren.
   Ze hebben ook een knop waarop je je uit kunt schrijven voor deze nieuwsbrief.
   Zou ik in jouw geval zéker doen.

   1. Beste Beetje, ik zie dat je om 1 uur s´nachts een Junckertje hebt gedaan. Hoe gaat het met de hoofdpijn?
    Verder vraag ik slechts om wat meer kwaliteit in dit aardige krantje. Mag dat niet van jou? Ik ben geen trol hoor en ik blijf gewoon lezen maar zal me verder van commentaar onthouden. Oei, laat ik dit even in het simpele vertalen voor jou, Beetje, ik zal geen commentaar meer schrijven. Proost!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken