skip to Main Content
Werknemers Fiat in Italië gaan staken vanwege Cristiano Ronaldo in Juventus
Publico

Werknemers Fiat in Italië gaan staken vanwege Cristiano Ronaldo in Juventus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Werknemers Fiat in Italië gaan staken vanwege Cristiano Ronaldo in Juventus

Publico

VOETBAL – Cristiano Ronaldo heeft nog geen voet gezet in zijn nieuwe voetbalclub Juventus en hij heeft nu al voor de eerste problemen gezorgd. De medewerkers van autofabrikant Fiat hebben aangekondigd dat ze gaan staken vanwege het astronomisch hoge salaris van 60 miljoen euro per jaar terwijl de werknemers van de Fiat het einde van de maand financieel niet eens halen en er ook al vanwege financiële problemen arbeiders zijn ontslagen.

Maar wat heeft Fiat met Juventus en Ronaldo te maken? Alles heeft te maken met de Italiaanse familie Agnelli die voor 29% eigenaar is van autofabrikant Fiat en voor 63% eigenaar is van voetbalclub Juventus. Men schat dat de hele deal wat betreft het tekenen van Cristiano Ronaldo zo’n 400 miljoen euro gaat kosten, verdeeld in 112 miljoen voor het overnemen van de nummer 7 van Real Madrid en vier jaar 60 miljoen euro per jaar aan salaris voor Ronaldo.

Het feit dat de familie Agnelli voor slechts één voetballer 400 miljoen euro op tafel legt terwijl de duizenden families die leven van het harde werk in de autofabriek niet eens genoeg geld hebben om het einde van de maand te halen, is verkeerd gevallen. De laatste jaren werd er onderhandeld over de salarissen maar daar zat geen schot in. Nu weten de vakbonden in ieder geval dat het niet vanwege gebrek aan geld is.

Daarom heeft men bij Fiat in de fabriek in Pomigliano d’Arco besloten te gaan staken wat op zondag 15 juli vanaf 22 uur tot dinsdag 17 juli 6 uur moet gaan gebeuren.

Overigens zal Cristiano Ronaldo ook bij Juventus zijn geliefde nummer 7 gaan dragen, niet omdat de voormalige nummer 7 van Juventus, de Colombiaan Juan Guillermo Cuadrado bij de club weggaat maar omdat hij zijn nummer heeft overgedragen aan Ronaldo. Het is niet bekend of dit onderdeel is van het nieuwe lucratieve contract tussen Juventus en Cristiano Ronaldo en Juan Guillermo Cuadrado verplicht werd zijn rugnummer af te staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Zo zouden overal werknemers in opspraak moeten komen tegen dit soort walgelijke betalingen. Die snotneus van kluivert begint ook met dergelijke grote bedragen nu te verdienen. Het is niet in verhouding met mensen die hard werken bij bedrijven. Dit geldt voor sporten als voetbal, tennis, formule 1 walgelijke bedragen die worden betaald. Immoreel, en gruwelijk tot de mensen die keihard werken en niet eens rond kunnen komen.er moet van overheid en europa werelswijd een norm komen die niet overschreden mag worden. Wordt overschreden tot 100 %belasten. Is het zo afgelopen

 2. Zo zouden overal werknemers in opspraak moeten komen tegen dit soort walgelijke betalingen. Die snotneus van kluivert begint ook met dergelijke grote bedragen nu te verdienen. Het is niet in verhouding met mensen die hard werken bij bedrijven. Dit geldt voor spoten als voetbal

 3. Niet te geloven , als ge tegen een bal kunt trappen en een paar stel longen hebt dan brengt dat veel geld op .
  Maar als ge dan ziet die heel marchadiezing waar mensen ook die geen overschot hebben veel geld betalen voor de truitjes en cetera
  Dan lachen die heren want hij betaald zich toch terug en de kleine man trapt erin .SCHANDALIG .

 4. Wat??? 60 miljoen Euro per jaar om tegen een bal te trappen ?
  Belachelijk, van de zotte… Duidelijk dat ik niks om voetbal geef… Geef de werknemers van Fiat groot gelijk.??

 5. Allemaal heel begrijpelijk. En zoals in een artikel elders al door iemand geschreven werd: de voetbalwereld is totaal gek geworden.
  Wel mooi uiteraard dat die Britten niet naar de finale gaan!

  1. Ja het zijn idiote bedragen in de voetbalwereld. Als je het vergelijkt met topsalarissen in de zakenwereld dan hebben die maar een hongerloontje.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken