skip to Main Content
56-jarige Kolonel wordt Spanje’s eerste vrouwelijke Generaal

56-jarige Kolonel wordt Spanje’s eerste vrouwelijke Generaal

MADRID – Deze vrijdag wordt in de ministerraad beslist dat de in Madrid geboren 56-jarige Patricia Ortega García na een succesvolle promotie cursus de allereerste Spaanse vrouwelijke Generaal van de strijdkrachten wordt. Het is de tweede keer dat Patricia geschiedenis schrijft want zij was ook al de eerste vrouwelijke Kolonel van het Spaanse leger.

Haar hele leven staat in het teken van de Spaanse strijdkrachten want Patricia Ortega García is kleindochter, dochter en zus van militairen. Patricia is getrouwd en heeft drie kinderen maar dat is geen obstakel om de eerste vrouwelijke Generaal van Spanje te worden.

31 jaar geleden was het toegestaan dat vrouwen ook deel zouden uitmaken van de Spaanse strijdkrachten. Met name de laatste jaren is het aantal vrouwen in het Spaanse leger flink gestegen en zelfs verdubbeld van 6,6% in 2000 naar 12,7% in 2018.

Patricia Ortega García begon haar loopbaan bij het Spaanse leger in 1988 toen het voor het eerst was toegestaan dat vrouwen bij de Fuerzas Armadas mochten komen. Lees het hele verhaal en de loopbaan van Patricia in het artikel in de krant El Pais.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Een eerste vrouwelijke generaal bevestigt wat allang bekend was, namelijk dat Spanje zichzelf niet meer serieus neemt.

  1. Prachtige carrière van deze beroeps militair! Dertig jaar haar vaderland gediend in uniform, nu bevorderd tot generaal! Daarbij passen felicitaties en niet uw infantiele kwalificaties!!

  1. “Patricia is getrouwd en heeft 3 kinderen maar dat is geen obstakel om de eerste vrouwelijke generaal te worden”
   Ik denk dat dat ook nog nooit een man heeft weerhouden generaal te worden….
   Seksistisch zinnetje had je niet perse hoeven te vertalen voor het belang van het nieuwsbericht, toch? Zonder dat zinnetje snappen we het ook prima.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken