56-jarige Kolonel wordt Spanje’s eerste vrouwelijke Generaal

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

56-jarige Kolonel wordt Spanje’s eerste vrouwelijke Generaal

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze vrijdag wordt in de ministerraad beslist dat de in Madrid geboren 56-jarige Patricia Ortega García na een succesvolle promotie cursus de allereerste Spaanse vrouwelijke Generaal van de strijdkrachten wordt. Het is de tweede keer dat Patricia geschiedenis schrijft want zij was ook al de eerste vrouwelijke Kolonel van het Spaanse leger.

Haar hele leven staat in het teken van de Spaanse strijdkrachten want Patricia Ortega García is kleindochter, dochter en zus van militairen. Patricia is getrouwd en heeft drie kinderen maar dat is geen obstakel om de eerste vrouwelijke Generaal van Spanje te worden.

31 jaar geleden was het toegestaan dat vrouwen ook deel zouden uitmaken van de Spaanse strijdkrachten. Met name de laatste jaren is het aantal vrouwen in het Spaanse leger flink gestegen en zelfs verdubbeld van 6,6% in 2000 naar 12,7% in 2018.

Patricia Ortega García begon haar loopbaan bij het Spaanse leger in 1988 toen het voor het eerst was toegestaan dat vrouwen bij de Fuerzas Armadas mochten komen. Lees het hele verhaal en de loopbaan van Patricia in het artikel in de krant El Pais.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.