Search
menu
Search

56-jarige Kolonel wordt Spanje’s eerste vrouwelijke Generaal

Oeps ... foto ontbreekt!

56-jarige Kolonel wordt Spanje’s eerste vrouwelijke Generaal

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze vrijdag wordt in de ministerraad beslist dat de in Madrid geboren 56-jarige Patricia Ortega García na een succesvolle promotie cursus de allereerste Spaanse vrouwelijke Generaal van de strijdkrachten wordt. Het is de tweede keer dat Patricia geschiedenis schrijft want zij was ook al de eerste vrouwelijke Kolonel van het Spaanse leger.

Haar hele leven staat in het teken van de Spaanse strijdkrachten want Patricia Ortega García is kleindochter, dochter en zus van militairen. Patricia is getrouwd en heeft drie kinderen maar dat is geen obstakel om de eerste vrouwelijke Generaal van Spanje te worden.

31 jaar geleden was het toegestaan dat vrouwen ook deel zouden uitmaken van de Spaanse strijdkrachten. Met name de laatste jaren is het aantal vrouwen in het Spaanse leger flink gestegen en zelfs verdubbeld van 6,6% in 2000 naar 12,7% in 2018.

Patricia Ortega García begon haar loopbaan bij het Spaanse leger in 1988 toen het voor het eerst was toegestaan dat vrouwen bij de Fuerzas Armadas mochten komen. Lees het hele verhaal en de loopbaan van Patricia in het artikel in de krant El Pais.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?