skip to Main Content
Extreem warm in Spanje met temperaturen boven de 40 graden
123rf

Extreem warm in Spanje met temperaturen boven de 40 graden

MADRID – De Spaanse weerdienst heeft voor bijna heel Spanje behalve het noorden en noordwesten van het Spaanse vasteland en de Canarische Eilanden gele en oranje weeralarmen afgegeven vanwege extreme hitte. Er wordt niet gesproken over een hittegolf want dan moet er sprake zijn van een periode van tenminste drie aaneengesloten dagen met extreme hitte.

Op de Balearen eilanden hebben de regionale autoriteiten maatregelen genomen vanwege de extreem hoge temperaturen die verwacht worden van meer dan 35 graden op alle vier de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.

In het midden en noordoosten van Mallorca worden temperaturen verwacht van 36 graden en meer terwijl het kwik in het noorden van Ibiza zal stijgen naar de 35 graden. Volgens de Aemet kan het kwik stijgen tot de 40 graden op de eilanden.

Oranje weeralarm

De Spaanse weerdienst Aemet heeft voor diverse provincies een oranje weeralarm afgegeven vanwege de te verwachten hoge temperaturen op vrijdag en zaterdag. Het gaat om: Albacete, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Ávila, Zamora, Lleida, Madrid y Valencia, Huesca, Zaragoza en Jaén.

Deze provincies hebben van de Aemet een geel weeralarm gekregen: Almería, Córdoba Granada, Teruel, Ciudad Real, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid, Barcelona, Tarragona, Alicante, Badajoz, Cáceres, Lugo, Ourense, Pontevedra, Ibiza, Formentera, Mallorca en Murcia.

Extreem warm in Spanje met temperaturen boven de 40 graden

Aemet

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken