Search
menu
Search

Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona gaat staken op 27/28 juli

Oeps ... foto ontbreekt!

Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona gaat staken op 27/28 juli

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het grondpersoneel van Iberia heeft aangekondigd op 27 en 28 juli te gaan staken op het vliegveld Barcelona-El Prat bij de Catalaanse hoofdstad. Dit drukke vliegveld wordt o.a. gebruikt voor bezoeken aan de stad Barcelona maar ook voor vluchten die toeristen brengen naar de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada. Het is nu nog niet bekend of de staking gevolgen zal hebben voor de afhandeling van de koffers, het inchecken etc.

De werkonderbreking bij het grondpersoneel van Iberia moet plaatsvinden op zaterdag 27 en zondag 28 juli. De staking heeft alles te maken met de grote werkdruk en gebrek aan personeel met het zicht op de drukke zomermaanden. Iberia heeft afhankelijk van de periode van het jaar tussen de 2.000 en 2.500 ‘trabajadores de tierra’ werkzaam bij het Barcelona-El Prat vliegveld.

Volgens een woordvoerder van de vakbond is de situatie dit jaar niet beter geworden sinds vorig jaar zomer maar zelfs iets slechter met minder personeel. Iberia beloofde vorig jaar onder dreiging van stakingen verbeteringen maar tot op de dag van vandaag is daar volgens de woordvoerder nog niets van terecht gekomen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?