skip to Main Content
Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona gaat staken op 27/28 juli
Archieffoto

Iberia grondpersoneel vliegveld Barcelona gaat staken op 27/28 juli

BARCELONA – Het grondpersoneel van Iberia heeft aangekondigd op 27 en 28 juli te gaan staken op het vliegveld Barcelona-El Prat bij de Catalaanse hoofdstad. Dit drukke vliegveld wordt o.a. gebruikt voor bezoeken aan de stad Barcelona maar ook voor vluchten die toeristen brengen naar de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada. Het is nu nog niet bekend of de staking gevolgen zal hebben voor de afhandeling van de koffers, het inchecken etc.

De werkonderbreking bij het grondpersoneel van Iberia moet plaatsvinden op zaterdag 27 en zondag 28 juli. De staking heeft alles te maken met de grote werkdruk en gebrek aan personeel met het zicht op de drukke zomermaanden. Iberia heeft afhankelijk van de periode van het jaar tussen de 2.000 en 2.500 ‘trabajadores de tierra’ werkzaam bij het Barcelona-El Prat vliegveld.

Volgens een woordvoerder van de vakbond is de situatie dit jaar niet beter geworden sinds vorig jaar zomer maar zelfs iets slechter met minder personeel. Iberia beloofde vorig jaar onder dreiging van stakingen verbeteringen maar tot op de dag van vandaag is daar volgens de woordvoerder nog niets van terecht gekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken