Juni afgesloten met 47 verdrinkingsdoden in Spanje

Juni afgesloten met 47 verdrinkingsdoden in Spanje
Beeld: 123rf

Juni afgesloten met 47 verdrinkingsdoden in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds het begin van dit jaar zijn er 135 mensen door verdrinking om het leven gekomen in het water. De eerste maand van de zomer juni werd afgesloten met 47 verdrinkingsdoden, bijna het dubbele van de maand mei aldus de cijfers van de Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS).

Terwijl er tussen begin januari en eind juni in totaal in Spanje 135 mensen om het leven zijn gekomen in het water in Spanje, is dat cijfer opgelopen naar 47 doden door verdrinking in de maand juni. In januari waren dat 17 personen, in februari 12, in maart 16, in april 17 en in mei 26 personen die verdronken.

De meeste verdrinkingsdoden tot eind juni werden geregistreerd bij de Canarische Eilanden met 19 doden in totaal (3 in juni) gevolgd door Andalusië met 18 in totaal (8 in juni) en Galicië met 17 in totaal (4 in juni). In Catalonië verdronken in totaal 13 personen (5 in juni) en in de Valencia regio 12 in totaal (7 in juni).

In Murcia wordt gesproken over 6 doden door verdrinking (2 in juni), op de Balearen 2 in totaal, in Baskenland 9 in totaal (4 in juni), Asturië 6 in totaal (1 in juni) en Cantabrië 4 in totaal (2 in juni). Castilla-La Mancha is de enige regio waar geen doden door verdrinking werden geregistreerd terwijl dat in Madrid slechts 1 dode was.

Onder het totaal aantal verdronken personen waren 108 mannen en 27 vrouwen waarbij 104 personen de Spaanse nationaliteit hadden, 24 uit Europa kwamen en 7 uit andere landen.

Het merendeel van de verdrinkingen vond plaats bij het strand met 42 verdrinkingen gevolgd door rivieren met 25 en zwembad met 16 personen. 52 personen overleden op andere plaatsen in het water zoals stuwmeren of tijdens een storm.

De meeste mensen die door verdrinking om het leven kwamen waren ouderen met 15 personen tussen 65 en 74 jaar oud en 30 personen van 75+. Er overleden 24 personen in de leeftijdsgroep 55-64 en 25 in de groep 45-54 jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.