skip to Main Content
Juni afgesloten met 47 verdrinkingsdoden in Spanje
123rf

Juni afgesloten met 47 verdrinkingsdoden in Spanje

MADRID – Sinds het begin van dit jaar zijn er 135 mensen door verdrinking om het leven gekomen in het water. De eerste maand van de zomer juni werd afgesloten met 47 verdrinkingsdoden, bijna het dubbele van de maand mei aldus de cijfers van de Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS).

Terwijl er tussen begin januari en eind juni in totaal in Spanje 135 mensen om het leven zijn gekomen in het water in Spanje, is dat cijfer opgelopen naar 47 doden door verdrinking in de maand juni. In januari waren dat 17 personen, in februari 12, in maart 16, in april 17 en in mei 26 personen die verdronken.

De meeste verdrinkingsdoden tot eind juni werden geregistreerd bij de Canarische Eilanden met 19 doden in totaal (3 in juni) gevolgd door Andalusië met 18 in totaal (8 in juni) en Galicië met 17 in totaal (4 in juni). In Catalonië verdronken in totaal 13 personen (5 in juni) en in de Valencia regio 12 in totaal (7 in juni).

In Murcia wordt gesproken over 6 doden door verdrinking (2 in juni), op de Balearen 2 in totaal, in Baskenland 9 in totaal (4 in juni), Asturië 6 in totaal (1 in juni) en Cantabrië 4 in totaal (2 in juni). Castilla-La Mancha is de enige regio waar geen doden door verdrinking werden geregistreerd terwijl dat in Madrid slechts 1 dode was.

Onder het totaal aantal verdronken personen waren 108 mannen en 27 vrouwen waarbij 104 personen de Spaanse nationaliteit hadden, 24 uit Europa kwamen en 7 uit andere landen.

Het merendeel van de verdrinkingen vond plaats bij het strand met 42 verdrinkingen gevolgd door rivieren met 25 en zwembad met 16 personen. 52 personen overleden op andere plaatsen in het water zoals stuwmeren of tijdens een storm.

De meeste mensen die door verdrinking om het leven kwamen waren ouderen met 15 personen tussen 65 en 74 jaar oud en 30 personen van 75+. Er overleden 24 personen in de leeftijdsgroep 55-64 en 25 in de groep 45-54 jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Wat een verschrikkelijke reactie “A”, Zijn ze allemaal gecremeerd???????? Zelf ben ik als kind bijna verdronken in een zwembad en in Lloret de mar bijna verdronken in de zee, toen ik in een draaikolk werd meegesleurd tor 3X toe…En zelf heb ik ook een vriendin, die haar dochter verdronken is. Wat een schande om zo te reageren, misschien heeft wu een borrel teveel op?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken