Gaat Andalusië ook een mondkapjesplicht krijgen?

Gaat Andalusië ook een mondkapjesplicht krijgen?
Beeld: Europa Press

Gaat Andalusië ook een mondkapjesplicht krijgen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Sinds donderdag 9 juli heeft de autonome regio Catalonië een mondkapjesplicht, iets dat op zaterdag 11 of maandag 13 ook verplicht is geworden in de autonome regio’s Extremadura en op de Balearen eilanden. Andere regio’s zoals Murcia, Valencia regio, Cantabrië en Baskenland denken er wel over na maar hebben nog geen concrete plannen bekend gemaakt op Andalusië na. De regio Aragón gaat ook begin komende week een mondkapjesplicht invoeren.

In Andalusië heeft de autonome regiopremier Juanma Moreno gemeld dat hij maandag de mondkapjesplicht voor gaat stellen aan het speciale corona-crisisteam van de regio. Mocht deze het altijd verplicht dragen van mondkapjes steunen dan zal dit in 48 uur tijd, dus vanaf woensdag 15 of donderdag 16 juli ook in Andalusië verplicht worden.

Dat zou dus betekenen dat alle inwoners en alle nationale en internationale bezoekers/toeristen altijd een mondkapje moeten dragen, ook wanneer een social distance van 1,5 meter mogelijk is. Op de mondkapjesplicht zijn enkele uitzonderingen die we HIER hebben omschreven en het niet dragen van een ‘mascarilla’ kan een boete van 100 euro opleveren.

Net zoals in Catalonië, Extremadura en de Balearen eilanden zullen de mondkapjes niet verplicht zijn tijdens het sporten, als men gaat zwemmen of zonnen bij zwembaden of op het strand en in zee en als men op een terras of in een bar en restaurants iets drinkt of eet omdat de eigenaren al de tafels en stoelen op een bepaalde afstand moeten plaatsen.

Lees HIER meer over het hoe en wat van de mondkapjesplicht in diverse autonome regio’s maar ook in de rest van Spanje wanneer de anderhalve meter afstand niet gehandhaafd kan worden.

ATTENTIE: Op zondag is alleen nog bekend dat het om een voorstel gaat van de regiopremier. De mondkapjesplicht is nog niet definitief goedgekeurd in Andalusië. We melden dit echter wel nu al op zondag zodat reizigers die de komende week naar Andalusië reizen zich kunnen voorbereiden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.