menu: rubrieken, zoeken & meer

Alles in Catalonië moet om 00.30 uur sluiten en groepslimiet van 10 personen

Alles in Catalonië moet om 00.30 uur sluiten en groepslimiet van 10 personen
Beeld: 123rf (aangepast)

Alles in Catalonië moet om 00.30 uur sluiten en groepslimiet van 10 personen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Omdat het aantal corona/besmettingen blijft stijgen in de autonome regio Catalonië heeft de regionale regering besloten om alle commerciële activiteiten vanaf 00.30 uur te sluiten. Daarnaast komt er een limiet op sociale bijeenkomsten, zowel thuis als buitenshuis, van maximaal 10 personen, een corona-maatregel die nog door het regionale Hooggerechtshof moet worden goedgekeurd.

De afgelopen week zijn er in Catalonië circa 42.000 nieuwe besmettingen bijgekomen en het wordt ook steeds drukker in de ziekenhuizen met steeds meer Covid-patiënten jonger dan 40 jaar. De gemiddelde leeftijd van de personen die opgenomen worden in de regionale ziekenhuizen is van 63 jaar naar 50 jaar gezakt. Er liggen nu bijna 1.100 Covid-patiënten in Catalaanse ziekenhuizen waarvan 209 op de intensive care.

Omdat met name bij de leeftijdsgroep 15 tot en met 29 jaar veel mensen besmet raken heeft men besloten alle commerciële activiteiten om 00.30 uur te sluiten. Dat geldt dus voor de horeca (bars en restaurants), winkels inclusief nachtwinkels, de delivery diensten etc. Niets mag na 00.30 uur nog open zijn behalve de de horeca langs de snelwegen voor de professionals in de transportsector.

Recent werden alle binnenruimtes van het nachtleven al gesloten en de discotheken, clubs, pubs en karaokes mogen dus nu ook niet meer na 00.30 uur open zijn. Om de zogenaamde ‘botellones’ tegen te gaan op openbare plaatsen zoals parken en stranden is het tussen 00.30 en 06.00 uur niet toegestaan op deze plaats met veel mensen bijeen te komen. Alle gemeenten in Catalonië worden verzocht daarop te controleren.