skip to Main Content
Mercadona verkoopt maandelijks 1,5 miljoen olijfolie crèmes

Mercadona verkoopt maandelijks 1,5 miljoen olijfolie crèmes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

olijfoliecreme1VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft een succes product binnen haar uitgebreide catalogus van eigen merken producten, de body crème met olijfolie (Aceite de Oliva crema corporal), de groen witte potjes van het eigen merk Deliplus. Sinds de introductie van deze crèmes in 2007 verwachte Mercadona er 70.000 van te verkopen per maand maar dat aantal is inmiddels opgelopen naar 1,5 miljoen op maandbasis.

Ongetwijfeld een van de redenen van het succes is de sterk gedaalde prijs van twee potten voor slechts 2 euro, dit terwijl de pot per stuk normaal ook al niet zo duur is met een verkoopprijs van 1,79 euro. Inmiddels is de crema de oliva van Deliplus het meest verkochte en meest succesvolle product uit de eigen merken reeks. Elke dag worden er per Mercadona supermarkt 30 verkocht. Er zijn op dit moment 1.543 Mercadona’s in het land.

Het bedrijf verantwoordelijk voor de productie van de lichaam crème is RNB waar in de fabriek in Valencia 500 mensen werken, niet alleen aan deze beroemde crème maar ook aan andere Deliplus producten. Het waren RNB en Mercadona samen die voor het eerst in 2007 een crème van deze categorie op de Spaanse markt uitbrachten en na acht jaar kan men wel zeggen met succes.

Inmiddels veroverd de best verkopende crème van de Mercadona nu ook de buitenlandse markt, dat wil zeggen, veel buitenlanders die de Mercadona kennen en daar inkopen doen tijdens een vakantie in het land, nemen de crèmes mee naar huis vanwege het feit dat ze goed zijn en daarnaast spotgoedkoop met twee potten voor slechts 2 euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken