skip to Main Content
Relschoppende Senegalezen heffen treinblokkades in Salou op na onrustige dag in badplaats

Relschoppende Senegalezen heffen treinblokkades in Salou op na onrustige dag in badplaats

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

salou2SALOU – Na een hele dag van protesten, ruzies, vernielingen, politieacties, schoten met rubberen kogels en steengooien is de rust wedergekeerd in de Spaanse vakantieplaats Salou. In het oude centrum van de populaire en op dit moment overvolle badplaats was het dinsdag een zeer onrustige dag nadat een Senegalees bij een politieactie om het leven was gekomen toen deze van drie hoog naar beneden sprong. Pas rond 22.30 uur in de avond keerde de rust terug en kon het treinspoor worden schoongemaakt zodat de treinen niet veel later weer konden gaan rijden.

Dinsdag was een heftige en zeer onrustige dag nadat bij een politieactie tegen de Top Manta (de straatverkopers met brillen, tassen, schoenen, etc.) een inwoner van een appartement na een politie-inval van drie hoog naar beneden was gesprongen. Dat is althans het verhaal van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra. Diverse Senegalezen die in hetzelfde appartement aanwezig waren zeggen echter dat de politie na het inschoppen van de deur naar binnen kwamen en de man naar beneden duwde, iets wat uiteraard door de politie wordt ontkend en ook niet als een typische politieactie gezien kan worden.

Het gerucht van het naar beneden duwen was echter wel wat de rellen uitlokte in het oude centrum van Salou. Gevolg: winkels gesloten en vernield, meer dan 15 auto’s met ingegooide ruiten, bedreigingen aan het adres van winkeleigenaren en mensen op straat, straatmeubilair kapot, rotzooi overal, treinverkeer hele dag ontregelt na blokkades op het treinspoor, diverse gewonden, aangevallen politieagenten, etc.

Het merendeel van de aanwezige toeristen in Salou zal waarschijnlijk niets van de onrust en problemen op straat gemerkt hebben aangezien het geheel zich afspeelde rondom de Calle Barcelona en de Plaza Sant Jordi in het zogenaamde oude centrum van Salou. Dit is verder weg gelegen van de toeristische straten, de beroemde boulevard en de overvolle stranden.

Uiteindelijk was het de Consul van Senegal, die vanuit Madrid naar Salou was gekomen, die voor rust zorgde nadat deze samen met de broer van het slachtoffer de Senegalezen naar huis stuurden. De familie van de overleden man zal woensdag echter een officiële klacht gaan indienen bij de politie van de badplaats en er zijn tevens protesten voorspeld voor het gemeentehuis van Salou voor deze woensdag – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken