skip to Main Content
Belgische politie waarschuwt Spaanse inlichtingendienst over geradicaliseerde crimineel

Belgische politie waarschuwt Spaanse inlichtingendienst over geradicaliseerde crimineel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ilias1aMADRID – De Belgische politie heeft de Spaanse autoriteiten en inlichtingendienst gewaarschuwd voor de mogelijke komst van een geradicaliseerde crimineel genaamd Ilias Zohrie die internationaal gezocht wordt voor poging tot moord. De gevaarlijke crimineel wordt door de Belgische politie gezocht vanwege verschillende misdrijven maar ook vanwege zijn gevaarlijke karakter, de links met de Tsjetsjeense maffia en mogelijke neiging naar het terrorisme.

De 27-jarige Zohrie kan een Marokkaans paspoort bij zich dragen waarmee hij mogelijk naar Frankrijk of Spanje wil reizen. Hij is gezien in een Opel Corsa/Astra of een Volkswagen Golf. De Belgische politie is op dit moment het spoor van de crimineel kwijt maar men weet dat hij België uit vluchtte op weg naar een onbekende plaats in Frankrijk of verder naar het zuiden in Spanje.

Ook de Nederlandse politie is op zoek naar Zohrie en meldt op haar website:

Op zondag 10 juli 2016 was er een vechtpartij bij dancing The Villa op het Eilandje in Antwerpen, waarbij messen werden gebruikt en een slachtoffer ernstig werd verwond. Eén van de verdachten, Ilias Zohrie, bedreigde de slachtoffers met de dood en wordt nu gezocht door de politie. Ilias Zohrie is 27 jaar oud en wordt beschouwd als uiterst gevaarlijk. Hij draagt mogelijk een vuurwapen bij zich. Zohrie heeft donker krullend achterover gekamd haar en een vlek boven de linker mondhoek. Hij heeft een adres in Berchem bij Antwerpen maar is vermoedelijk ondergedoken, mogelijk in Nederland, of in Frankrijk of Spanje. De verdachte is vuurwapengevaarlijk.

Ilias Zohrie wordt door de Belgische justitie in verband gebracht met de Tsjetsjeense maffia waardoor hij mogelijk makkelijk via de zwarte markt aan wapens kan komen. Gezien het feit dat hij door de Belgische politie ook als geradicaliseerd omschreven wordt heeft men de Franse en Spaanse autoriteiten in het kader van de internationale samenwerking wat betreft terreurbestrijding gewaarschuwd voor de mogelijke komst van de 27-jarige man naar Spanje – (Remco Stoffer)

ilias1

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken