skip to Main Content
Mercadona lanceert een productlijn van vleesloos broodbeleg voor atleten en vegetariërs

Mercadona lanceert een productlijn van vleesloos broodbeleg voor atleten en vegetariërs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

veggie1aVALENCIA – De supermarktketen Mercadona heeft aangekondigd dat ze in samenwerking met de producent Noel vleesloze producten gaan aanbieden voor op brood of tussendoor. Hierbij is dan speciaal gedacht aan de vegetariërs en sporters maar niet aan de veganisten aangezien de producten eiwitten bevatten. Mercadona voldoet zo aan de vraag van veel klanten die dit soort producten in de winkels wil zien.

De nieuwe productlijn van Mercadona en Noel omvat diverse producten die gezien kunnen worden als broodbeleg of vleeswaar voor op brood maar dan zonder vlees. In principe moeten deze voor sporters en vegetariërs geschikte producten in alle supermarkten in Spanje komen te liggen maar voorlopig hebben alleen supermarkten in Madrid, Barcelona en de Comunidad Valenciana het in de aanbod. In deze winkels worden al variëteiten van mortadela met olijven en chopped verkocht.

Mercadona heeft uitgelegd dat de nieuwe productlijn ontwikkeld is met het bedrijf Noel en dat het de naam “Veggie” heeft gekregen. Er bestaan voorlopig twee verschillende producten, Mortadela gesneden of in een rol en chopped of gehakt in plakjes. In de toekomst moeten door nog meer producten bijkomen zoals Butifarra, Chorizo en Galantina. De prijzen lopen uiteen van 2,79 euro voor de Mortadela rol en 1,79 euro voor de gesneden plakjes vegetarische worst.

In deze producten zit geen vlees verwerkt en is dat ingrediënt vervangen door eiwitten, virgen olijfolie en zonnebloemolie met het behoud van een hoog eiwit waardoor er een smaak aan zit zoals een traditionele worst. Er zitten in de Veggie producten daarnaast geen kleurstoffen, gluten of lactose verwerkt wat de nieuwe productlijn ook geschikt maakt voor personen met een intolerantie voor lactose.

Mercadona had al enkele producten die geschikt zijn voor vegetariërs in het assortiment maar producten gemaakt alleen voor deze groep klanten waren er nog niet. Dit in tegenstelling tot de steeds groter wordende concurrentie van de Aldi en Lidl waar wel veel producten te vinden zijn voor vegetariërs en ook voor veganisten. Daarnaast hebben de Aldi en Lidl een groot aanbod van Eco of biologische producten die nog steeds niet te vinden zijn in de Mercadona winkels. Wie weet in de toekomst – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken