skip to Main Content
Tot 750 euro boete voor strandje-pikken in badplaats Gandía

Tot 750 euro boete voor strandje-pikken in badplaats Gandía

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

strandstoelen1aALICANTE – Dankzij de verscherpte controle is de gemeente van de badplaats Gandía er in geslaagd om het aantal parasols en strandstoelen in de eerste lijn op de stranden te reduceren. Naast dat er meer en beter gecontroleerd wordt door politie agenten hebben de mogelijke boetes tussen de 200 en 750 euro ook meegeholpen. Zolang de politie ’s-Morgensvroeg blijft patrouilleren, zal het strandje-pikken in Gandía voorbij zijn.

Net zoals op veel andere stranden in Spanje heeft ook de badplaats Gandía aan de Costa Blanca te maken met de bekende strandje-pikkers of die personen die extra vroeg opstaan om zo vroeg mogelijk “hun” stukje strand te reserveren met parasols en strandstoelen, het liefst bijna tegen de kustlijn aan. Ook de gemeente Gandía heeft daar schoon genoeg van en heeft al een tijd geleden besloten actie te ondernemen.

Probleem

Je eigen strandstoel en parasols neerzetten op het strand mag natuurlijk maar het probleem is dat veel mensen, in het bijzonder de Spanjaarden die elk jaar naar dezelfde plaats komen, hun stoelen en parasols neerzetten en dan weer vertrekken naar hun appartement of woning om pas uren later terug te komen. Datzelfde fenomeen gebeurt ook al jaren bij de hotels in Spanje waar toeristen hun handdoeken op de ligbedjes bij de zwembaden leggen om deze te reserveren maar pas uren later daar ook daadwerkelijk gebruik van maken.

Controles

De politie heeft deze zomer de controle verscherpt en ’s-Morgens vroeg op de piekuren van de strandjes-pikkers agenten op de stranden lopen die controleren of iemand de stoelen en parasols plaats en dan weggaat of daar bij blijft om te genieten van het strand. In veel gevallen hebben de strandje-pikkers ervoor gekozen om bij hun spullen te blijven om zo te voorkomen dat de agenten de spullen weghalen en boetes tussen de 200 en 750 euro uitschrijven voor het bezetten zonder aanwezigheid van een openbare plaats.

Schoonmaak

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het hen niet om het geld te doen maar soms is een boete of sanctie, en dan zo hoog mogelijk het enige wat werkt en wat de mensen wakker schudt. Het grootste probleem van de strandstoelen en parasols om 6 tot 8 uur ’s-Morgens is het feit dat de schoonmaakwerkzaamheden van de stranden beperkt worden. De machines die de stranden schoonmaken kunnen niet langs de kust rijden omdat de eerste lijn vol staat met stoelen en parasols. Als de eigenaren van die spullen aanwezig zijn kan het schoonmaakpersoneel hen vragen om deze even weg te halen en dan weer terug te plaatsen als de tractoren gepasseerd zijn en dan is er niets aan de hand.

Voorlopig lijken de acties van de gemeente en de politie te werken en staan er alleen nog strandstoelen en parasols van die mensen die er ook bij aanwezig blijven om van het strand te genieten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken