skip to Main Content
Familie in Girona woont samen met een 250 kilo wegende leeuw

Familie in Girona woont samen met een 250 kilo wegende leeuw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Recent zijn er videobeelden verschenen van een Catalaanse familie in de gemeente Sant Jaume de Llierca in de provincie Girona waarbij de zoon, dochter en beide ouders samen in huis wonen met een 250 kilo wegende leeuw. Het potentieel gevaarlijke dier leeft in huis alsof het een kat of hond is maar men vraagt zich af of dit eigenlijk wel mag of niet. Daarnaast worden er vraagtekens gezet bij de veiligheid voor de betrokken personen en de inwoners van het dorp, het blijft immers een “wild” dier met instincten.

Nadat er op diverse Spaanse kranten en op de sociale media een video verscheen met daarin een leeuw die bij een familie in Girona in huis leeft werden er door veel mensen vraagtekens gezet bij het hebben van een potentieel gevaarlijk dier in dezelfde woning als waar ook de kinderen, in dit geval een zoon en dochter, wonen. De leeuw in kwestie heeft de naam Simba gekregen, is 18 maanden oud en weegt nu al meer dan 250 kilo. Zij werd gered uit een circus en de familie wist niet waar ze naartoe moesten met de leeuw en dus werd besloten deze mee naar huis te nemen en daar op te voeden.

De leeuw leeft een groot deel van de dag bij de familie in huis maar heeft een eigen afgezette terrein waar de leeuw de rest van de dag slaapt, leeft en eet. De leeuw werd drie maanden geleden geadopteerd en hoe ongelooflijk het ook mag klinken, het hebben van een leeuw in de juiste omstandigheden is volgens de wet toegestaan, aldus de burgemeester van het dorp. Daarnaast kan de leeuw in theorie niet ontsnappen, wordt deze regelmatig door dierenartsen onderzocht en is het beest gezond en schijnbaar gelukkig. Volgens de gemeente zijn alle vergunningen nog niet in orde maar daar worden verder geen problemen mee verwacht.

Dorpsbewoners weten van de leeuw af en weten dat deze in het dorp woont. Sommigen van de inwoners zijn er niet zo blij mee en maken zich zorgen want stel de leeuw ontsnapt en stel hij valt mensen aan. Je weet het immers nooit, het blijft in weze een wild dier met instincten. Volgens de familie hoeft niemand zich echter zorgen te maken en is de leeuw tam, aardig, lief en wilt deze geen vlieg kwaad doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Heel mooi wat dat gezin gedaan heeft, maar inderdaad dit dier hoort niet thuis in een gezin. Een dierenpark is voor zo een beest het beste. In de wildernis zetten daar heb in mijn twijfels aan. Misschien door training lukt het wel,hopelijk krijgt het nog een fantastisch leven.

 2. Beste Frank,
  U reactie is wel heel cynisch.
  Lach toch niet met die leeuw, er is al dierenleed genoeg maar blijkbaar kan u dat niet deren.
  Hoop dat u in de toekomst dit niet meer doet.
  mvg. Chris

 3. Simba hoort niet in een gezin, opgesloten in zo.n beperkte omgeving. Hij groeit groter en het is gewoon GEEN huisdier.Hij hoort in de natuur,waar hij kan hollen en zich echt leeuw kan voelen. Hij zou zich schijnbaar gelukkig voelen? Als dit gezin zo begaan is met hem, zoeken ze een plek waar hij gelukkig kan zijn en echt leeuw. Misschien in een groot wildpark in Spanje ?

  1. volledig akkoord!!!!!
   het zou misschien NOG beter zijn de leeuw te trainen zodat hij terug kan waar hij behoort : ZIJN thuis
   er zijn projecten waar het gelukt is dat leeuwen terug gezet worden in de wildernis, met veel geduld training natuurlijk
   toch bedankt aan de mensen die Simba uit zijn benarde situatie gered hebben, het is nog altijd beter of bij die clowns…..nu de rest nog!

  2. Als fervente dierenvriend ga ik met U akkoord want het is geen huisdier. Een groot wildpark zou ideaal zijn en daar kan hij daar soortgenootjes ontmoeten. Normale habitat gaat niet want te tam geworden.
   Ik wens hem enorm veel geluk toe. Toch een pluim voor die mensen die hem nu hebben opgevangen, maar het moet wel een tijdelijke oplossing zijn.

   1. Het gaat heus wel hoor, tamme leeuwen die uitgezet worden in de natuur maar daar is veel training voor nodig en die kan wel 2 tot 3 jaar duren.
    De mensen die dit doen volgen daarna de dieren en er zijn er bij die jongen gekregen hebben. Reportage (s) gezien op nat.geo. channel.
    Voor Simba is het zeker nog niet te laat.
    De vraag is natuurlijk, wie zorgt ervoor dat dit mogelijk wordt?
    Heel moeilijk verhaal.
    En als dit niet kan, ja, bij zijn vriendjes in een wildpark, nog altijd beter dan de rest.

 4. Buitengewoon naief om te veronderstellen dat dit goed blijft gaan.
  Deze wilde dieren kennen hun eigen kracht niet en zelfs als ze het niet ‘verkeerd’ bedoelen kunnen ze enorme schade veroorzaken.
  Voor iedereen die het niet met me eens is voorspel ik dat tussen nu en pakweg twee jaar loopt dit helemaal fout als deze situatie niet verandert.
  Het verbaast mij ten zeerste dat dit kennelijk legaal is in Spanje.

 5. Lees het waargebeurde verhaal “IN DE WILDERNIS” door Kobie Krüger, over een ranger van het Krugerpark en zijn gezin die een leeuwenwelp adopteren en in hun gezin opvoeden. Hierin leer je dat een leeuw er NOOIT alleen op uittrekt. Het is een kuddedier dat altijd dicht bij zijn familie blijft, zelfs niet als de poort open staat.

 6. Grappig. Fijn dat er zulke dierenvrienden zijn.
  Onder de genoemde omstandigheden zie ik ook geen probleem en hoop ik dat de leeuw nog een leuk leven zal hebben, na zo’n verschrikkelijk circusleven.

  1. Frank hij is nog maar 18 maanden dus zolang verschrikkelijk leven in een circus heeft hij niet gehad want de familie heeft hem ook al een paar maanden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken