skip to Main Content
Segways niet meer toegestaan in het historische centrum van Barcelona

Segways niet meer toegestaan in het historische centrum van Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

segways1aBARCELONA – De gemeente Barcelona heeft een verbod afgekondigd op het gebruik van Segways en andere persoonlijke gemotoriseerde voertuigen met meer dan twee wielen in delen van het drukke centrum en langs het strand. Het gebruik van de Segways is de laatste jaren flink toegenomen waarbij het merendeel gebruikt wordt voor toeristische routes. Deze nieuwe regels gelden overigens alleen voor de toeristen aangezien inwoners met een segway of ander gemotoriseerd voertuig wel daarvan gebruik kunnen blijven maken.

Segways, de balanspalen met wielen om het maar zo te noemen, je ziet ze overal in de stad Barcelona. Het zijn echter niet altijd inwoners van de stad die rondrijden op de Segways maar meer toeristen in groepsverband die dan deelnemen aan een rondleiding. In eerste instantie was het een nieuwe vorm van de stad ontdekken maar inmiddels zijn er alweer zoveel bedrijfjes bijgekomen dat men soms bijna overreden wordt door de Segways. Datzelfde geldt ook voor andere kleine gemotoriseerde voertuigen met meer dan twee wielen.

Het merendeel van de Segways zijn te vinden in de oude stadskern, de Ciutat Vella, waar de straten smal zijn en waar het tot op heden mogelijk was om met Segways rond te rijden. Al enkele jaren geleden werd het gebruik van de fietsen aan de ban gelegd in de smalle straten van de oude wijken en nu dus ook het gebruik van de Segways. Datzelfde geldt ook voor de Paseo Miramar langs het strand en de Barceloneta wijk waar steeds meer Segways met daarop toeristen te zien zijn.

De vergunningen van de verhuurbedrijven zullen nagekeken worden en indien nodig ingetrokken. Er moeten daarnaast nieuwe regels komen voor het gebruik van de Segways in de stad waarbij sommige gebieden als Segways vrij moeten worden aangemerkt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. wijzelf hebben er geen last van, misschien anderen wel, dat kan, maar de mensen genieten hier wel van hun Segway, zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen.
    dan maar weer gewoon stappen zeker naar al dat moois hier in Barcelona?
    die stap is dan alvast gezet en daar zouden er veel van genieten, ben ik wel zeker van

  2. Een goede eerste stap. Maar er is veel meer nodig. Dus wordt vervolgd, wat mij betreft.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken