skip to Main Content
Catalaanse politie arresteert AP-7 snelweg dievenbende
Mossos / Twitter

Catalaanse politie arresteert AP-7 snelweg dievenbende

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Catalaanse politie arresteert AP-7 snelweg dievenbende

Mossos / Twitter

BARCELONA – De Catalaanse politie heeft een bende bestaande uit zes personen opgerold die verantwoordelijk is voor tientallen diefstallen langs de AP-7 snelweg. Vijf van de bendeleden werden gearresteerd terwijl de politie nog op zoek is naar een zesde bendelid.

De diefstallen werden voornamelijk gepleegd bij buitenlandse automobilisten die op vakantie waren in Spanje en op de snelweg tussen de grensovergang La Jonquera in de provincie Gerona tot aan de grens tussen Tarragona en Castellón in de Comunidad Valenciana beroofd werden.

Diverse van deze diefstallen werden op video (zie beneden) vastgelegd waarvan de beelden door de Mossos d’Esquadra op Twitter gedeeld werden als waarschuwing voor automobilisten op de Catalaanse snelwegen.

Op de videobeelden is de werkwijze van de bende te zien bestaande uit afleiding, diefstal en dan vluchten. De bende verdeelde de taken en werd tijdens de berovingen in tweeën gedeeld om zo twee diefstallen tegelijk te kunnen plegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 19 reacties
 1. Is dit alweer een andere bende als waar jullie 12 Juni een bericht over hadden? Toen waren het 15 Kosovaren, die voorwaardelijk werden vrijgelaten(?) tot aan hun rechtszaak en alleen maar een meldplicht hadden. Zou me niets verbazen als ze gewoon hun activiteiten weer opgepakt hebben.
  Hun scala aan trucs om mensen tot staan te krijgen lijken echter schier onuitputtelijk. Voor hen die nu roepen dat het zo dom is om daar (nog) in te trappen, kan ik alleen maar zeggen: “Wees blij als je zelf nog nooit beroofd bent, maar ga een ander niet hier de les lezen!”

   1. Juist, hoe zit het met die 15 Kosovaren die hun illustere beroep in Spanje uitvoeren ? Is er door de Spaanse overheid iets over meegedeeld ? Waarom hebben ze niet naar Merkel gestuurd ?

 2. Lieve help. Al 40 jaar het zelfde verhaal, dezelfde waarschuwingen. Kom op nou, een Spanjaard die jou buitenlandse toerist naar de weg vraagt. Lieve help Christenmezielen wordt een wakker en alert. De naïviteit is werkelijk er niet uit te rammen bij de vakantiegangers op autowegen in omgeving Barcelona. PFFFF

 3. Ook ons over komen….. waren alleen Engelse gasten….. Beroofd volgens hen…..
  Van die z.g.n. Nette Voetbal fans……
  Snelle jongens…. kort kapseltje…Heel emotioneel ook….Ook bij de grens benzine station……

 4. @J. Blom, beetje makkelijk om de mensen de schuld te geven. Ten eerste weten velen het niet, en je ik vraag mij af hoe jij in een situatie reageert als het je overkomt. Redelijke kans dat je ook overrompelt wordt.
  Verder worden er ook legio auto’s opengebroken op parkeerplaatsen.

 5. Europa = bendes uit Afrika en de Oostblok landen…..moet er nog zand zijn om in
  de ogen van die vet betaalde Politiekers te strooien.

 6. Sorry hoor., maar jarenlang wordt hiervoor gewaarschuwd . Ga niet in gesprek, negeer ze als men z.g de weg vraagt , stuur ze weg. Blijf bij de auto enz enz. Als je al die waarschuwingen negeert tja, dan kan t je overkomen. Kijk naar jezelf en dan pas naar de politie. Het kan niet zo zijn dat bij elke auto een politie agent staat. . Het is allemaal treurig dat t gebeurt , maar als je niet van te voren met alle meerijders plannen maakt ter voorkoming van berovingen, mag je ook wel eens bij jezelf te raden gaan.

  1. Waar slaat dat nou op? Alsof dit de enige bende is en de politie hier al 50 jaar jacht op maakt en ze eindelijk heeft. Ze pakken constant snelweg dieven op, maar het zijn er zoveel dat het dweilen met de kraan open is. Plus Europese wetgeving maakt dat ze ze niet mogen uitzetten na gevangenisstraf, dus begint het verhaal gewoon weer opnieuw. Vorig jaar zelf op deze manier bestolen, 3 maanden later hadden ze de daders gepakt. Maar Guardia liet me een dossier zien met mogelijke daders, de bijbel was er niets bij. Ze doen echt wel hun best, maar de open grenzen maat dat het onbegonnen werk is voor politie.

   1. Maar Ben, waarom gebeurt dat nu juist veel te vaak op de Spaanse autobanen ?
    Het zou toch eenvoudig moeten zijn voor de politie: als je de betaalde autobanen oprijdt moet je immers een ticket uit de machine trekken voordat je toegang krijgt op de autobaan.
    Een perfecte manier om die klerelijers te registreren en te fotograferen op het moment dat ze een ticket trekken, lijkt mij.
    Men gaat er in Spanje pas effectief tegen optreden als er Spaanse slachtoffers zijn gevallen, en al helemaal wanneer dit slachtoffer een Spanjaard “met invloed” is.
    Het kan niet zijn dat 3 families uit mijn kennissenkring deze nachtmerrie hebben moeten doorstaan.
    Even een plasje doen en een flesje water halen op de parkeerplaats en je auto is leeg.
    Of aangehouden worden door nep-agenten in Guardia Civil uniformen, en daar sta je met je 3 kinderen zonder auto met een pakje sigaretten in je borstzak….

    1. de diefstallen gebeuren meestal buiten de betaal autowegen…..rond Barcelona en Valencia en op andere gratis stukken !
     Altijd auto op slot en papieren op lichaam bewaren ! en zeker niet stoppen op autobaan….. doorrijden en 112 bellen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken