skip to Main Content
Spaanse supercup tussen FC Barcelona en Sevilla
Archieffoto

Spaanse supercup tussen FC Barcelona en Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse supercup tussen FC Barcelona en Sevilla

Archieffoto

VOETBAL – Op zondagavond 12 augustus om 22 uur zal de wedstrijd die bekend staat als de Supercup van Spanje gespeeld worden. Dit jaar zijn er twee veranderingen aangezien er niet twee maar slechts een beslissende wedstrijd gespeeld wordt en dat deze ook nog eens plaatsvindt in Tanger, in Marokko. De laatste keer dat Sevilla en FC Barcelona tegenover elkaar stonden in de Supercopa de España was in 2016.

De Supercopa de España 2018 is de 32e editie van de Supercup van Spanje. Landskampioen en bekerwinnaar (Copa del Rey) FC Barcelona zal het opnemen tegen bekerfinalist Sevilla FC. Ook in 2010 en 2016 streden beide clubs met elkaar om de Supercopa. De winnaar van de Supercup mag zich voor een jaar de “Supercampeón de España” noemen.

Dit jaar worden er niet zoals gebruikelijk een uit- en thuiswedstrijd gespeeld maar slechts een beslissende wedstrijd op zondag 12 augustus om 22 uur. Dat gebeurd daarnaast ook nog eens in Afrika, te weten in het Ibn Battouta stadion in de stad Tanger in Marokko. Die beslissing werd genomen om de hitte in Spanje te vermijden maar het blijft voor veel voetbalfans een vreemde beslissing van de Spaanse voetbalbond.

FC Barcelona is de absolute Supercup koning aangezien de Catalanen 12 keer wisten te winnen, in 1983, 1991, 1992, 1994, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013 en 2016, In 2010 en 2016 won FC Barcelona voor het laatst van Sevilla in de enige twee duels dat beide teams tegenover elkaar stonden.

Sevilla heeft tot nu toe pas 1 keer de Supercup weten te winnen, in 2007 toen ze Real Madrid versloegen. De Koninklijke wist overigens in 2017 van FC Barcelona te winnen en zo de 10e Supercup titel binnen te halen.

De vraag is nu of Lionel Messi opnieuw kan scoren aangezien de Argentijnse aanvaller van FC Barcelona de topscoorder is allertijden met 13 doelpunten, 6 meer dan de 7 die Raul Gonzalez scoorde voor Real Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Teveel gedoe…ze mogen nu ineens meer dan 3 spelers van buiten de EU opstellen, want het is maar….??? Pfff voetbal, echt my game, maar het geld, de corruptie en het telkens aanpassen van de regels voor wie het uitkomt….pffff….
    Voetbal was zo mooi, kan zo mooi zijn maar het geld en de corruptie heeft het verkracht en zal dat blijven doen.
    Laten we AUB eens een voorbeeld nemen aan de USA….de top sporten daar zijn 100% onder controle met max salarissen en max aantal spelers etc.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by