skip to Main Content
Supercup Spanje gewonnen door FC Barcelona met 1-2 van Sevilla
Archieffoto

Supercup Spanje gewonnen door FC Barcelona met 1-2 van Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Supercup Spanje: FC Barcelona wint met 1-2 van Sevilla

Archieffoto

VOETBAL – Zondagavond 12 augustus werd in feite het voetbalseizoen 2018/2019 geopend met de Spaanse Supercup tussen de landskampioen en de Copa del Rey bekerwinnaar wat in beide gevallen FC Barcelona is die het opnam tegen de bekerfinalist Sevilla. Voor het eerst in de geschiedenis van deze wedstrijd wordt er slechts één wedstrijd gespeeld in plaats van een uit- en thuiswedstrijd en daarnaast ook nog eens in het buitenland, in de Marokkaanse stad Tanger.

Het is de 32e keer dat deze finale gespeeld wordt waarbij het de derde keer is dat FC Barcelona en Sevilla tegenover elkaar staan, iets wat ook al gebeurde in 2010 en 2016 waarbij beide wedstrijden werden gewonnen door FC Barcelona. Het Catalaanse topteam heeft nu 13 keer de Supercopa de España gewonnen en Sevilla pas 1 keer, nota bene van Real Madrid in 2007.

Wedstrijd

In de 10e minuut maakte Sevilla het eerste doelpunt, al was er even verwarring omdat de scheidsrechter informatie vroeg aan de videoscheidsrechter die na het bestuderen van de videobeelden het doelpunt goedkeurde.

Het duurde tot de 42e minuut dat FC Barcelona de gelijkmaker wist te maken nadat Messi een vrije trap tegen de paal schoot en Piqué de bal het doel van Sevilla in schoof. Ook in dit geval maakte de scheidsrechter gebruik van de videobeelden om te bepalen of Pique wel of niet buitenspel stond.

Dembele wist voor FC Barcelona in de 79e minuut het tweede doelpunt voor de Catalanen te maken na een krachtig schot direct in het doel van Sevilla.

In de 89e minuut kreeg Sevilla nog een penalty mee maar doelman Ter Stegen wist de bal tegen te houden waardoor de eindstand 1-2 werd en FC Barcelona de 13e Supercopa de España wist te winnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Ik dacht te hebben gelezen om het warme weer te ontlopen … vraag me niet waarom ze dan niet naar Zweden of zo zijn gegaan!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by