Search
menu
Search

Binnenlandse vluchten, bus- en treinreizen Spanje flink gedaald in juni

Binnenlandse vluchten, bus- en treinreizen Spanje flink gedaald in juni
Beeld: 123rf

Binnenlandse vluchten, bus- en treinreizen Spanje flink gedaald in juni

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) heeft men ten opzichte van dezelfde maand juni dit jaar voor 63,5% minder gebruik gemaakt van het openbare transport. Het transport binnen de bebouwde kom daalde met 58,9% en dat buiten de bebouwde kom met 62,5%. 21 dagen van de maand juni vielen binnen het de-escalatieproces en de noodtoestand die beiden op 21 juni beëindigd werden.

Dat de corona-crisis een invloed heeft gehad en nog steeds heeft op de manier van reizen binnen Spanje is nog duidelijker geworden met de nieuwe cijfers over de maand juni van het Instituto Nacional de Estadística (INE). 

Ondanks de enorme dalingen waren er nog steeds 156,4 miljoen reizigers die in de maand juni gebruik hebben gemaakt van de verschillende vormen van vervoer. Dat lijkt veel maar is vergeleken met de junimaand in 2019 een daling van 63,5%.

Wat het meeste opvalt zijn de enorme dalingen bij het binnenlands vliegverkeer en de reizen met de hogesnelheidstreinen zoals de AVE. Wat betreft het luchtverkeer daalde dit in de maand juni, waarvan 21 dagen binnen het de-escalatieproces en de noodtoestand vielen, met -91% gemiddeld maar -97,1% op het Spaanse vasteland, -91,8% van het vasteland naar de eilanden en -69,6% tussen de verschillende eilanden die horen bij de Balearen en Canarische Eilanden. 

Bij de treinreizen op het Spaanse vasteland zijn de aantallen reizigers bij de hogesnelheidstreinen (AVE) met -86,1% gedaald in juni terwijl dat -85,4% was bij de langeafstandsbussen en -84,3% bij de langeafstandstreinen.

Bekijk het rapport van de INE over juni HIER (PDF)

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?