menu: rubrieken, zoeken & meer

Duitsland raadt nu ook reizen naar Madrid en Baskenland af

corona-duitsland-1-ot9qxdp2ql3qb4es4av49rfajpwtm5fuayhgm3tbac.jpg

Duitsland raadt nu ook reizen naar Madrid en Baskenland af

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Duitsland heeft de Madrid regio inclusief de Spaanse hoofdstad én de autonome regio Baskenland opgenomen op de lijst van gebieden in Spanje waar het reizen voor Duitsers wordt afgeraden. Eerder plaatste het Duitse Auswärtige Amt al Aragón, Catalonië en Navarra op deze lijst. Reizigers uit deze gebieden die Duitsland binnenkomen moeten afhankelijk van de federale staat (Land) 14 dagen in quarantaine of totdat de uitslag van de verplichte PCR-test binnen is.

Op dinsdag 11 augustus plaatste het Robert Koch Institut een aanpassing wat betreft de reisadviezen . Op de lijst van risico landen of gebieden worden nu voor Spanje naast de sinds 31 juli vermelde autonome regio’s Catalonië, Aragón en Navarra ook de Madrid regio en Baskenland vermeld. Onnodige toeristische reizen naar deze autonome regio’s worden ontmoedigd vanwege het hoge aantal positief geteste personen en lokale corona-maatregelen.

Personen die de Bondsrepubliek Duitsland binnenkomen en die binnen een periode van 14 dagen vóór binnenkomst in een risicogebied hebben doorgebracht kunnen in quarantaine worden geplaatst onder de specifieke quarantaine verordeningen van de bevoegde federale staat (deelstaat / Land).

Vanaf zaterdag moeten alle personen die terugkeren naar Spanje uit ‘risicogebieden’ 48 uur voordat ze reizen of binnen 72 uur na aankomst in Duitsland een PCR-test laten doen. Afhankelijk van de uitslag van deze COVID-test wordt beslist of iemand in quarantaine moet of niet. Totdat de uitslag bekend is moet men in thuisquarantaine. Doet men dat niet dan kan men een boete krijgen tot 25.000 euro.

Volgens de Nederlandse Ambassade in Madrid hoeven Nederlanders (en we nemen aan Belgen) als zij via Duitsland terugreizen naar eigen land niet aan deze eisen te voldoen.