menu: rubrieken, zoeken & meer

Andalusië wil lokale avondklok in acht gemeenten met hoge corona-incidentie

Andalusië wil lokale avondklok in acht gemeenten met hoge corona-incidentie
Beeld: 123rf (aangepast)

Andalusië wil lokale avondklok in acht gemeenten met hoge corona-incidentie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid van Andalusië heeft al gedurende enkele weken diverse lokale avondklokken ingesteld in verschillende gemeenten. Sommigen zijn inmiddels weer avondklok-vrij terwijl andere gemeenten nog met een avondklok te maken hebben. De regionale overheid gaat aan het regionale Hooggerechtshof vragen of ze een avondklok mogen instellen in acht gemeenten. 

Deze donderdag 12 augustus eindigt de lokale avondklok tussen 2.00 en 7.00 uur in Conil de la Frontera en Paterna de Rivera (beiden in de provincie Cádiz); Punta Umbría (Huelva); Campillos (Málaga) en Marchena (Sevilla). Deze gemeenten hadden sinds 5 augustus te maken met een avondklok maar de situatie is daar nu verbeterd.

In andere gemeenten is de corona-incidentie juist omhoog gegaan en dus wil de Junta de Andalucía op aanraden van het zogenaamde Comité de Expertos lokale avondklokken aanvragen voor de volgende acht gemeenten: Benalup-Casas Viejas (Cádiz); Bonares en Trigueros (Huelva); Bailén en Mengíbar (Jaén) en Tocina, Villaverde del Río en El Cuervo (Sevilla).

Deze avondklokken (toque de queda) moeten nog geratificeerd worden door het Tribunal Superior de Justicia de Andalucía (TSJA). De avondklok geldt tussen 2.00 en 7.00 uur in die gemeenten waar de corona-incidentie 1.000 of meer is per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen.