Man die nabij Barcelona op wilde zwijnen jaagde door hen met de wagen overhoop te rijden veroordeeld

Man die nabij Barcelona op wilde zwijnen jaagde door hen met de wagen overhoop te rijden veroordeeld
Beeld: Agents Rurals / Twitter

Man die nabij Barcelona op wilde zwijnen jaagde door hen met de wagen overhoop te rijden veroordeeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – In Torrelles de Foix, een gehucht in de buurt van Barcelona, werd een man aangehouden die op gruwelijke wijze op wilde zwijnen jaagde. De politie ging op zoek naar de dader nadat zij opnieuw 9 kadavers vond in verschillende velden. Het lijkt erop dat de dader met zijn 4×4 voertuig in de stijl van de video game Grand Theft Auto de wilde zwijnen wilde doden.

De man uit het dorp Mediona werd in de nacht van 28 juli aangehouden in een landelijk gebied nabij Torrelles de Foix. Hij wordt ervan beschuldigd met zijn wagen op volle snelheid door het veld te snellen en de wilde zwijnen op zijn pad overhoop te rijden. Dat houdt een overtreding van de jachtwet in, omdat het illegaal is de dieren te doden zonder vergunning, en al helemaal niet op dergelijke gruwelijke wijze die voor bijna ongetwijfeld tot een pijnlijke dood leidt.

Het onderzoek begon in 2020 toen de Agents Rurals politie tijdens de maanden juni en juli een aantal kadavers van wilde zwijnen vond in de velden rond het dorp. De kadavers waren achtergelaten en vertoonden geen schotwonden noch tekens van enige ziekte. Toch kon men verschillende verwondingen zien die de dood hadden veroorzaakt. 

Specialisten ter plaatse en de politie begonnen met het verzamelen van aanwijzingen, en men deed een aantal pogingen om de daders te vatten. Op 28 juli trof de politie uiteindelijk een man aan die op hoge snelheid tussen de velden rond Torrelles de Foix reed. Toen de man de  politie opmerkte, sloeg hij op de vlucht, maar de agenten slaagden er in hem te identificeren. De politie gaat er zelfs van uit dat hij in het verleden niet alleen zou hebben gehandeld.

De agenten klaagden de man aan wegens het schenden van de jachtwetgeving en het betreden van een natuurlijk gebied met een gemotoriseerd voertuig. Ook was het voertuig niet verzekerd, waarvoor de dader nog een extra straf boven het hoofd hangt. Wat zijn motieven zijn geweest, blijft voorlopig nog onduidelijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.