skip to Main Content
Omgeving van en de Sagrada Familia in Barcelona ontruimd vanwege verdachte witte bestelbus

Omgeving van en de Sagrada Familia in Barcelona ontruimd vanwege verdachte witte bestelbus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Dinsdagavond heeft de politie in Catalonië een grote actie op touw gezet nadat er een melding binnenkwam dat er een verdachte witte bestelbus met inzittenden bij de Sagrada Familia in Barcelona stond. Meteen werd de kerk van Gaudí ontruimt, de omgeving afgezet, winkels gesloten en moest iedereen waaronder veel toeristen de omgeving verlaten. Na een uitgebreid onderzoek van de speciale explosievendienst is gebleken dat het om een vals alarm ging.

Na de aanslag op 17 augustus dit jaar op de Ramblas neemt de Catalaanse politie elke melding van verdachte omstandigheden erg serieus. Op dinsdagavond kwam er bij de politie een melding binnen dat er een verdachte witte bestelbus in de nabijheid van de Sagrada Familia stond geparkeerd. Volgens de eerste berichten zouden er ook twee inzittenden zijn maar de politie trof niemand aan en heeft ook (nog) niemand gearresteerd. Later werd ook bekend dat de melding afkomstig zou zijn van de Franse geheime dienst.

Even na 20.15 uur begon de politie met het ontruimen van de omgeving van de Sagrada Familia en met het evacueren van mensen, het merendeel toeristen die op terrassen en in restaurants zaten. Ook de Sagrada Familia zelf werd ontruimd en alle winkels, bars en restaurants moesten de hekken naar beneden doen en hun zaken sluiten. De metrolijnen 2 en 4 werden stilgelegd en alle wegen rondom de Sagrada Familia werden afgesloten voor al het verkeer.

De verdachte bestelbus stond geparkeerd in de Calle Provença en zag er volgens de politie verdacht genoeg uit om het antiterreur protocol in te schakelen. Naast het in de gaten houden van de verdachte bestelbus werden ook alle plaatsen zoals containers en prullenbakken rondom de Sagrada Familia op verdachte pakketjes onderzocht. Via Twitter werd opgeroepen woningen en hotels niet te verlaten en binnen te blijven.

Na uitgebreid onderzoek van de explosievendienst bleek dat het om een vals alarm ging en dat er geen explosieven in de bus zaten. Niet veel later werden alle wegversperringen opgeruimd, mochten winkels, bars en restaurants weer open en was de situatie weer normaal. Er zijn voorzover bekend geen mensen gearresteerd (al wordt er door sommige kranten geschreven van wel).

Blijkbaar was er bij het Centro de Inteligencia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado (CITCO) een melding van een buitenlandse geheime dienst (er wordt gesproken over Frankrijk) binnengekomen waarbij vermeld werd dat er binnen 48 uur een aanslag gepleegd zou worden in Barcelona. Gedurende de hele dag was de politie veel op straat aanwezig en werden er controles uitgevoerd op wegen en strategische plaatsen. Spanje bevindt zich nog steeds in terreuralarm niveau 4 en elke waarschuwing wordt serieus genomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Beter een keer de boel voor niets ontruimd als achteraf de slachtoffers moeten tellen. Wel jammer dat dit in de huidige tijd noodzakelijk is, vanwege zieke vergiftigde geesten die zeggen dit namens een geloof te doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken