Negen van de tien hotels Costa Blanca heeft geen minibar meer op de kamers

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Volgens de toeristische vereniging Hosbec hebben negen van de tien hotels aan de Costa Blanca geen minibar meer op de kamers. Daar zijn verschillende redenen voor zoals dat er weinig gebruik van wordt gemaakt of dat gasten proberen de boel te belazeren wat betreft consumptie.

Veel mensen die op een hotelkamer komen zullen als eerste kijken wat er in de minibar te vinden is, misschien klinkt dat herkenbaar. Het gaat in dit geval dus om de kleine koelkasten die in de meeste hotelkamers te vinden zijn. Deze worden in veel hotels gevuld met alcoholische dranken, frisdranken en snacks zoals noten en chocolade.

Wat is het

Een minibar kan dus omschreven worden als een kleine koelkasten waarin dranken en snacks te vinden zijn die door de gast tegen betaling genuttigd kunnen worden. De laatste jaren zijn er echter steeds meer mini koelkasten (mini nevera) te vinden die leeg zijn en waarin de gast de eigen drank en snacks (maar ook medicijnen bv.) kunnen bewaren.

Misbruik

Het verschil zit hem dus in de drank en snacks die in de minibar gedaan worden of niet. De laatste jaren wordt daar echter veel misbruik van gemaakt en wordt bij vertrek door de gast niet opgegeven wat er genuttigd is tijdens het verblijf. Soms gebeurt dat met opzet, soms per ongeluk en soms menen gasten dat hetgeen in de minibar zit gratis is.

Daarnaast is het zo dat steeds meer hotels ook de mogelijkheid van all-inclusive aanbieden waarbij de gasten praktisch de hele dag in het hotel kunnen drinken en eten waarbij een minibar dus overbodig is.

Regels

Sinds dat de regionale overheid in de Comunidad Valenciana het sinds 2015 verplicht stelde dat hotels met vier en vijf sterren een gevulde minibar op de kamer moesten hebben, was dat in de regio ook de norm. In hotels van drie, twee en mindere kwaliteiten was dit niet verplicht maar werden er toch vaak minibars geplaatst door de eigenaren om zo de gasten iets extra te geven. Deze regionale regels worden nu versoepeld waarbij men vaak alleen nog een mini ijskast verplicht stelt, zonder inhoud dus.

Erg duur

Een van de problemen van de minibars is ook dat er veel misbruik van wordt gemaakt en er fraude is door het geconsumeerde niet op te geven bij vertrek. Buiten het feit dat sommige gasten dit zouden kunnen vergeten heeft het meestal ook te maken met de extreem hoge prijzen die een hotel rekent voor de drank en snacks.

Volgens Hosbec heeft dit te maken met de hele organisatie die achter de minibars zit zoals het onderhoud, aanvullen en bijhouden van hetgeen gebruikt is per kamer. Speciaal daarvoor dienen veel hotels een of twee personen extra aan te nemen wat uiteraard kosten met zich meebrengt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Er bestaan al jaren geen IJSKASTEN meer maar Koelkasten

Vind het raar dat er geen gratis fles water en gratis koffie/ thee is zoals overal in Azie.

Neem altijd eigen drinken mee. Vooral flessen water in de koerlkast. Ook vleeswaren. Wij reizen van hotel naar hotel en soms nergens iets te bekennen om te kopen. Vooral bij de supermarkt je lunch kopen. Vaak verblijven we ook op stranden waar je niets kan kopen. Dus superhandig de koelkasten op de kamer.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.