Negen van de tien hotels Costa Blanca heeft geen minibar meer op de kamers

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Volgens de toeristische vereniging Hosbec hebben negen van de tien hotels aan de Costa Blanca geen minibar meer op de kamers. Daar zijn verschillende redenen voor zoals dat er weinig gebruik van wordt gemaakt of dat gasten proberen de boel te belazeren wat betreft consumptie.

Veel mensen die op een hotelkamer komen zullen als eerste kijken wat er in de minibar te vinden is, misschien klinkt dat herkenbaar. Het gaat in dit geval dus om de kleine koelkasten die in de meeste hotelkamers te vinden zijn. Deze worden in veel hotels gevuld met alcoholische dranken, frisdranken en snacks zoals noten en chocolade.

Wat is het

Een minibar kan dus omschreven worden als een kleine koelkasten waarin dranken en snacks te vinden zijn die door de gast tegen betaling genuttigd kunnen worden. De laatste jaren zijn er echter steeds meer mini koelkasten (mini nevera) te vinden die leeg zijn en waarin de gast de eigen drank en snacks (maar ook medicijnen bv.) kunnen bewaren.

Misbruik

Het verschil zit hem dus in de drank en snacks die in de minibar gedaan worden of niet. De laatste jaren wordt daar echter veel misbruik van gemaakt en wordt bij vertrek door de gast niet opgegeven wat er genuttigd is tijdens het verblijf. Soms gebeurt dat met opzet, soms per ongeluk en soms menen gasten dat hetgeen in de minibar zit gratis is.

Daarnaast is het zo dat steeds meer hotels ook de mogelijkheid van all-inclusive aanbieden waarbij de gasten praktisch de hele dag in het hotel kunnen drinken en eten waarbij een minibar dus overbodig is.

Regels

Sinds dat de regionale overheid in de Comunidad Valenciana het sinds 2015 verplicht stelde dat hotels met vier en vijf sterren een gevulde minibar op de kamer moesten hebben, was dat in de regio ook de norm. In hotels van drie, twee en mindere kwaliteiten was dit niet verplicht maar werden er toch vaak minibars geplaatst door de eigenaren om zo de gasten iets extra te geven. Deze regionale regels worden nu versoepeld waarbij men vaak alleen nog een mini ijskast verplicht stelt, zonder inhoud dus.

Erg duur

Een van de problemen van de minibars is ook dat er veel misbruik van wordt gemaakt en er fraude is door het geconsumeerde niet op te geven bij vertrek. Buiten het feit dat sommige gasten dit zouden kunnen vergeten heeft het meestal ook te maken met de extreem hoge prijzen die een hotel rekent voor de drank en snacks.

Volgens Hosbec heeft dit te maken met de hele organisatie die achter de minibars zit zoals het onderhoud, aanvullen en bijhouden van hetgeen gebruikt is per kamer. Speciaal daarvoor dienen veel hotels een of twee personen extra aan te nemen wat uiteraard kosten met zich meebrengt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.