skip to Main Content
Negen van de tien hotels Costa Blanca heeft geen minibar meer op de kamers
123rf

Negen van de tien hotels Costa Blanca heeft geen minibar meer op de kamers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Negen van de tien hotels Costa Blanca heeft geen minibar meer op de kamers

123rf

ALICANTE – Volgens de toeristische vereniging Hosbec hebben negen van de tien hotels aan de Costa Blanca geen minibar meer op de kamers. Daar zijn verschillende redenen voor zoals dat er weinig gebruik van wordt gemaakt of dat gasten proberen de boel te belazeren wat betreft consumptie.

Veel mensen die op een hotelkamer komen zullen als eerste kijken wat er in de minibar te vinden is, misschien klinkt dat herkenbaar. Het gaat in dit geval dus om de kleine koelkasten die in de meeste hotelkamers te vinden zijn. Deze worden in veel hotels gevuld met alcoholische dranken, frisdranken en snacks zoals noten en chocolade.

Wat is het

Een minibar kan dus omschreven worden als een kleine koelkasten waarin dranken en snacks te vinden zijn die door de gast tegen betaling genuttigd kunnen worden. De laatste jaren zijn er echter steeds meer mini koelkasten (mini nevera) te vinden die leeg zijn en waarin de gast de eigen drank en snacks (maar ook medicijnen bv.) kunnen bewaren.

Misbruik

Het verschil zit hem dus in de drank en snacks die in de minibar gedaan worden of niet. De laatste jaren wordt daar echter veel misbruik van gemaakt en wordt bij vertrek door de gast niet opgegeven wat er genuttigd is tijdens het verblijf. Soms gebeurt dat met opzet, soms per ongeluk en soms menen gasten dat hetgeen in de minibar zit gratis is.

Daarnaast is het zo dat steeds meer hotels ook de mogelijkheid van all-inclusive aanbieden waarbij de gasten praktisch de hele dag in het hotel kunnen drinken en eten waarbij een minibar dus overbodig is.

Regels

Sinds dat de regionale overheid in de Comunidad Valenciana het sinds 2015 verplicht stelde dat hotels met vier en vijf sterren een gevulde minibar op de kamer moesten hebben, was dat in de regio ook de norm. In hotels van drie, twee en mindere kwaliteiten was dit niet verplicht maar werden er toch vaak minibars geplaatst door de eigenaren om zo de gasten iets extra te geven. Deze regionale regels worden nu versoepeld waarbij men vaak alleen nog een mini ijskast verplicht stelt, zonder inhoud dus.

Erg duur

Een van de problemen van de minibars is ook dat er veel misbruik van wordt gemaakt en er fraude is door het geconsumeerde niet op te geven bij vertrek. Buiten het feit dat sommige gasten dit zouden kunnen vergeten heeft het meestal ook te maken met de extreem hoge prijzen die een hotel rekent voor de drank en snacks.

Volgens Hosbec heeft dit te maken met de hele organisatie die achter de minibars zit zoals het onderhoud, aanvullen en bijhouden van hetgeen gebruikt is per kamer. Speciaal daarvoor dienen veel hotels een of twee personen extra aan te nemen wat uiteraard kosten met zich meebrengt.

 Maak jij gebruik van de service van de minibar of mini ijskast? 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Neem altijd eigen drinken mee. Vooral flessen water in de koerlkast. Ook vleeswaren. Wij reizen van hotel naar hotel en soms nergens iets te bekennen om te kopen. Vooral bij de supermarkt je lunch kopen. Vaak verblijven we ook op stranden waar je niets kan kopen. Dus superhandig de koelkasten op de kamer.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by