skip to Main Content
Verkoop van seniorenreizen IMSERSO begint weer in Spanje
123rf

Verkoop van seniorenreizen IMSERSO begint weer in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Verkoop van seniorenreizen IMSERSO begint weer in Spanje

123rf

MADRID – Op vrijdag 14 september begint de verkoop van de speciale seniorenreizen IMSERSO voor de winter 2018/2019 in Spanje. Het gaat in dit geval om de speciale door de Spaanse overheid gesubsidieerde pakketreizen binnen Spanje en naar diverse buitenlandse bestemmingen voor residenten in Spanje tussen de 55 (voor weduwe/weduwnaar) en 65 (gepensioneerden) jaar en ouder.

In totaal worden er voor het IMSERSO seizoen 2018/2019 één miljoen plaatsen aangeboden waarbij er meer dan 300 hotels in Spanje meedoen. De verkoop gaat echter niet van start in heel Spanje maar gebeurt in delen, afhankelijk van waar men woont en/of ingeschreven staat in het bevolkingsregister.

Zo worden als eerste de reizen aan de inwoners van Asturië, Catalonië, Galicië, La Rioja en Baskenland aangeboden op 14, 15 en 17 september gevolgd door de verkoop in Andalusië, Balearen, Canarische Eilanden, Cantabrië, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana en Navarra op 17, 18 en 19 september en daarna de inwoners in Aragón, Castilla y León, Ceuta, Extremadura en de Comunidad de Madrid op 19, 20 en 21 september.

De IMSERSO reizen worden hoofdzakelijk aangeboden door twee organisaties, te weten Mundosenior met de reizen naar de Spaanse kustplaatsen en het binnenland van het Spaanse vasteland en Mundiplan die de reizen aanbiedt naar de Balearen en Canarische Eilanden.

Het Imserso programma begint deze herfst in de tweede week van oktober (2018) en eindigt in de lente halverwege juni (2019).

Wat is IMSERSO

IMSERSO is de afkorting van het Instituto de Mayores y SERvicios SOciales en zijn seniorenreizen gesubsidieerd door de Spaanse overheid. Dit wordt deels gedaan om de ouderen in Spanje een mogelijkheid te bieden voor een betaalbare vakantie in (meestal) eigen land maar ook om de senioren actief te houden en de werkgelegenheid in het toerisme in het laagseizoen te promoten.

Bij de IMSERSO gaat het om volledig verzorgde reizen in hoofdzakelijk Spanje maar ook in het buitenland. Deze reizen zijn veel goedkoper dan de normale pakketreizen in Spanje en bestaan uit vervoer, hotel met volpension, excursies (soms tegen bijbetaling), verzekeringen en reisbegeleiding.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Dat klopt dus voor geen meter! Dat je zegt de uitkeringen in nederland zijn hoger als in spanje! Vroeger zeker maar al lang niet meer!!! Wij hebben met zijn twee 669€ A.O.W. een klein pensioen en zitten dik onder het minimum loon!!! Dat is in spanje beter geregeld. Minder betalen in minder jaren. En meer krijgen.

 2. Waar om al die achterdocht, zorg dat je resident bent en je be lasting in span je betaalt, kun je gewoon mee met de ouderen.reizen

 3. Doet een beetje communistisch aan, door de staat gesubisieerde reizen. Leuk hoor, daar niet van, maar dacht dat Spanje bankroet was.

  1. Dit is iets wat al tientallen jaren bestaat en wordt door iedereen gezien als een goed initiatief dus heeft werkelijk waar niets met communisme te maken (rare gedachtegang)

  1. Annie…hou ff je eigen tassie vast…..(lastige grap voor alle fakers hier)
   Maar ook inwoners van Murcia mogen boeken.
   Echt waar….de kust hier druipt straks hier weer van de Annies en de Bob’s (nog een keer, fakers snappen dit niet, check ff Annie en Bob de Rooy)

 4. Beste Hollanders…
  Als je denkt hiervoor in aanmerking te komen heb je het mis.
  Dit is bestemd voor ouderen die een lage uitkering genieten. De ned ouderen hebben een prima uitkering die hoger is dan de Spaanse ouderen. En dan moet je ook nog resident zijn,dus belasting afdragen in Spanje. Logisch.

  1. Beste Johan.
   Check ff de kusten hier.
   De Hollanders weten al van de goedkope herfst en winters hier…..ze komen hier al jaren lang

  2. De IMSERSO geldt in principe voor iedereen die ingeschreven staat bij de gemeente in Spanje en deelneemt aan de sociale voorzieningen. Lees het artikel op SpanjeWeetjes. Het is echter niet 100% zeker dat ook NL en BE mensen in Spanje die empadronado zijn mee kunnen doen, de redactie wacht op antwoord van IMSERSO. Het heeft daarnaast niets met lage inkomens te maken maar geldt voor alle seniors in Spanje (zie de voorwaarden in ons SpanjeWeetjes artikel in het Nederlands of hier in het Spaans) http://www.imserso.es/imserso_01/envejecimiento_activo/vacaciones/condiciones_para_participar/index.htm

 5. Hoe verloopt dit in de praktijk? Online inschrijven? Waar vind je de bestemmingen? Wat met gepensioneerden onder de 65?

  1. Denk dat je het zo moet lezen:
   Weduwen en/of Weduwnaars vanaf 55 jaar en verder iedere gepensioneerde vanaf 65 jasr.
   Zo lees ik het althans.

   En ik geloof ook niet zo in een politiek luchtje zoals iemand hieronder schrijft.
   Het is gewoon een heel mooi initiatief en men maakt er in grote getale gebruik van.
   Nee, dat doen ze goed hier!
   In NL laten ze ouderen wegrotten en verhongeren in tehuizen waar je mensen aan je bed krijgt die niet eens Nederlands spreken!

  1. Bestaat al jaren tenminste van de la junta de Andalucia .
   Aan sommige reizen zit wel een politiek luchtje en zeker als er weer verkiezingen in aantocht zijn .

   1. Nooit een politiek luchtje geroken bij de ouderenreizen hier in Alicante.Ook nie tijdens de verkiezingen.Is het wellicht een lokaal fenomeen ?

   2. heeft werkelijk waar totaal niets met politiek te maken want het bestaat al vele tientallen jaren, ongeacht welke partij er aan de macht is. Het heeft niet alleen met de Junta de Andalucia te maken maar het geldt voor heel Spanje.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken