Galicische stad Vigo begonnen met ophangen kerstversiering

Oeps ... foto ontbreekt!

Galicische stad Vigo begonnen met ophangen kerstversiering

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – De gemeente van Vigo heeft besloten dit jaar eerder te beginnen met het ophangen van de kerstversiering. Het is nog steeds zomer en de herfst moet nog beginnen maar de burgemeester van de stad in Galicië vind de kerstversiering zo belangrijk dat men nu al is begonnen met de voorbereidingen.

Burgemeester Abel Caballero is vastberaden om Vigo op de kerstkaart te plaatsen als de best verlichte stad van Spanje. Dit jaar zullen er tien miljoen ledlampen gebruikt worden, zijn er 2.700 bogen met verlichting, 465 verlichte kerstbomen en zijn er van de 1.700 straten die de stad heeft 334 versierd met verlichting. 

Met deze cijfers overtreft de gemeente die van vorig jaar toen Vigo al veel media aandacht kreeg in binnen- en buitenland (ook vanwege de slecht Engels sprekende burgemeester die zich daar niets van aantrok).

Naast alle kerstverlichting heeft Vigo ook een reuzenrad van 60 meter hoog, een kerstdorp en drie kerstmarkten verspreid door de stad. Volgens de burgemeester heeft men veel tijd nodig om alles op te bouwen en op te hangen. Daarom is men dus nu al in de zomer begonnen met de voorbereidingen.

Komende 23 november om 20 uur wordt de kerstverlichting officieel aan gedaan.

Ga naar de inhoud