Galicische stad Vigo begonnen met ophangen kerstversiering

Galicische stad Vigo begonnen met ophangen kerstversiering
Beeld: Facebook

VIGO – De gemeente van Vigo heeft besloten dit jaar eerder te beginnen met het ophangen van de kerstversiering. Het is nog steeds zomer en de herfst moet nog beginnen maar de burgemeester van de stad in Galicië vind de kerstversiering zo belangrijk dat men nu al is begonnen met de voorbereidingen.

Burgemeester Abel Caballero is vastberaden om Vigo op de kerstkaart te plaatsen als de best verlichte stad van Spanje. Dit jaar zullen er tien miljoen ledlampen gebruikt worden, zijn er 2.700 bogen met verlichting, 465 verlichte kerstbomen en zijn er van de 1.700 straten die de stad heeft 334 versierd met verlichting. 

Met deze cijfers overtreft de gemeente die van vorig jaar toen Vigo al veel media aandacht kreeg in binnen- en buitenland (ook vanwege de slecht Engels sprekende burgemeester die zich daar niets van aantrok).

Naast alle kerstverlichting heeft Vigo ook een reuzenrad van 60 meter hoog, een kerstdorp en drie kerstmarkten verspreid door de stad. Volgens de burgemeester heeft men veel tijd nodig om alles op te bouwen en op te hangen. Daarom is men dus nu al in de zomer begonnen met de voorbereidingen.

Komende 23 november om 20 uur wordt de kerstverlichting officieel aan gedaan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Maikel

Zag gister ook al één of andere vaag herkenbare stoomboot z’n trossen losmaken en afmeren 😱😅

Lucy

In één woord: BELACHELIJK!! Enerzijds wat een verspilling van energie. Anderzijds gaat het speciale van de feestdagen er zo vanaf als je maandenlang in dat sfeertje zit.
Hetzelfde eigenlijk als de pepernoten, chocoladeletters en kerstkransjes die meerdere maanden in de schappen liggen. Jammer hoor!

TheresaM

Eens. Vreselijke commercie die de mens niet laat genieten van het moment.
Bah, ben zo blij met
een heerlijke nazomer en dan wordt kerstmis al door je strot geduwd.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.