Search
menu
Search

Man overleden aan schotwond en messteken voor dokterspraktijk in Valencia

Man overleden aan schotwond en messteken voor dokterspraktijk in Valencia
Beeld: @policialocalvlc / twitter

Man overleden aan schotwond en messteken voor dokterspraktijk in Valencia

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een volwassen man is overleden aan meerdere messteken op de middag van zaterdag 10 september voor de deuren van de dokterspraktijk San Marcelino in Valencia. Het lijkt erop dat twee personen de man aanvielen nadat deze zijn auto geparkeerd had op een gereserveerde plek voor de medewerkers. Ze zijn in grote haast gevlucht na het plegen van het delict. Naast de messteken, heeft het slachtoffer ook een wond van een klein pistool. 

De misdaad vond plaats rond acht uur in de namiddag in de straat ‘calle Salvador Perles’ in Valencia. Het lijkt erop dat de twee misdadigers de man aan het opwachten waren. Andere getuigen zeggen dat de drie samen in de auto zaten en dat ze wellicht cocaïne gebruikt hadden. 

Volgens de eerste vermoedens lijkt de misdaad op een afrekening. De misdadigers schoten de man in de rug met een klein kaliber wapen, hoewel dit geen ernstige wond veroorzaakte. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat het om een pellet pistool ging. Na het schot gingen de misdadigers over tot het steken van de man met een groot mes, waarvan ten minste één dodelijke steek ter hoogte van het hart. De afrekening zou iets te maken kunnen hebben met drugs, blijkt uit het eerste onderzoek van de politie. 

De twee misdadigers sloegen direct na de aanval op de vlucht. Ze lieten de gewonde man op de grond achter. Verschillende eenheden van de politie spoedden zich naar de plaats delict, net als een ambulance. Deze kwam echter te laat; de man was al overleden. Agenten van de nationale politie onderzoeken de omstandigheden van het gebeurde en proberen de misdadigers de identificeren. Er heeft dan ook direct een technische inspectie van de plaats delict plaatsgevonden. Hierbij werd gezocht naar sporen die het onderzoek verder zouden kunnen helpen. Ook de verschillende camera’s in de omgeving zullen worden onderzocht om te proberen de vluchtroute van de twee misdadigers vast te stellen. 

De rechtbank heeft besloten dat het lichaam van het slachtoffer na tien uur in de avond van zijn plaats gehaald mocht worden. Het lichaam van de man is naar het ‘Instituto de Medicina Legal de Valencia’  (Instituut voor juridische geneeskunde van Valencia) gebracht, waar ook de autopsie zal plaatsvinden. De overledene heeft bijna vijf steken die hem toegebracht zijn met een groot mes. Eén van de steken was toegebracht in het hart. Daarnaast is ook een wond die het gevolg lijkt te zijn van het schot van een pellet pistool of een klein schietwapen. Het wapen zou een .22 kaliber wapen kunnen zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?